bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,242.28 3.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,275.53 2.97%
bnb
BNB (BNB) $ 582.39 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 182.99 6.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.6058 0.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.417782 6.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134702 7.53%

Ünlü spekülatör 1 milyar dolara yaklaştı: Memecoin’ler uçtu!

gme spekülasyon memecoin

ABD’de işlem gören GameStop hissesinde yaptığı spekülasyon ile ünlenen Keith Gill, 1 milyar dolar getiri elde etmeye bir adım uzaklıkta. GameStop çılgınlığında son düzlüğe gelinirken, bazı memecoin’lerde de hareketlilik yaşandı.

GameStop (GME), ABD borsası açıldığında 67,5 dolara yükselirse, spekülatör Keith Gill 1 milyar dolar servet elde edecek. Bilindiği üzere Gill, yıllar sonra tekrar sahalara geri döndü ve GME üzerinde işlem aldı. Gill’in hamleleri, Solana ağında piyasaya sürülen GameStop odaklı memecoin’leri de hareketlendirdi.

Gözler, GME’nin bugün sergileyeceği performansa çevrildi.

Roaring kitty milyarder

GameStop çılgınlığında son viraj

Roaring Kitty lakabıyla bilinen Keith Gill, 174 milyon dolarlık başlangıç yatırımının ardından 1 milyar dolara çok yaklaştı. Gill, geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda GameStop (GME) üzerindeki işlemlerinin 586 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

5 milyon GME hissesine sahip olan Gill, hisselerinin yüzde 119 oranında artış yaşadığını açıkladı. Gill’in ayrıca GME üzerinde 120.000 alım opsiyonu bulunuyor. Bu opsiyon da yüzde 376 arttı.

GME, 46,55 dolar seviyesinde yer alıyor. ABD borsası ise 16:30 da açılacak. The Kobeissi Letter’daki küresel analistler, GME’nin 67,50 dolara yükseleceğini ve Gill’in GME milyarderi olacağını öne sürdü.

Gill, tüm dünya tarafından takip ediliyor. Ünlü trader, milyarder olması halinde şimdiye kadarki en büyük mem odaklı hisse senedi trade’i gerçekleştirmiş olacak.

GameStop, Gill’in spekülasyonu sonucunda ABD’deki en büyük 400 halka açık şirket arasına adını yazdırdı. Birçok analist, Gill’in yaptığının piyasaya aykırı bir davranış olduğunu savundu.  Citron Research, Gill’in piyasaları manipüle ettiğini ve başka biriyle çalıştığını iddia etti.

Massachusetts düzenleyicisi, Gill’in hamlelerine yönelik soruşturma başlattı. CNBC’ye konuşan eski Chicago Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yetkilisi Lisa Braganca, soruşturmanın Gill’in işlemlerini inceleyeceğini aktardı.

GameStop memecoin’leri durmak bilmiyor

Gill’in yarım milyar doları aşan getiriye ulaşmasının ardından, Solana ağında yer alan GameStop memecoin’leri de hareketlendi. 200 milyon dolara yakın piyasa değerine sahip olan GameStop (GME), son 24 saatte yüzde 180 yükseliş yaşadı. Gill’in Roaring Kitty lakabından ilham alaran memecoin KITTY ise son 24 saatte yüzde 360 yükseliş gerçekleştirdi.

Solana ağı, son zamanlarda memecoin bahçesi haline geldi. On binlerce memecoin, belirli konular üzerinde durarak yatırımcıları bünyesine çekmeye çalışıyor. Gill’in hikayesi, binlerce memecoin’in de piyasaya sürülmesine yol açtı.

Trader’lar, spekülasyondan faydalanarak büyük getiriler elde etmeyi amaçlıyor, ancak bu memecoin’lerin yüzde 90’ından fazlası rugpull gerçekleştirerek tarihin tozlu raflarına gömülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala