bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,012.88 1.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,172.18 4.65%
bnb
BNB (BNB) $ 592.32 2.14%
solana
Solana (SOL) $ 135.03 5.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514943 0.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455195 3.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142203 5.50%

Ünlü isimden, Bitcoin halving’i sonrası korkutan senaryo

hayes bitcoin dusus

BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes, Bitcoin halving’i ve Fed’in hamleleri ışığında kripto para piyasasında şiddetli bir satış bekliyor.

Kripto para piyasası, ortalama 4 yılda bir gerçekleşen Bitcoin halving’ine kavuşmak üzere. Yaklaşık 11 gün sonra halving’in gerçekleşmesi ve Bitcoin madencilik ödüllerinin yarıya indirilmesi bekleniliyor. 2020 yılından sonra gerçekleşecek halving, yatırımcılarda heyecan yaratmış durumda.

Bitcoin halving’ine sayılı günler kala kripto piyasası da yükselişini sürdürüyor. Bitcoin (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesini zorlarken, Ether (ETH) 3.500 doları aşmayı başardı.

Kripto piyasasındaki heyecana rağmen, BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes’ten ilginç bir yorum geldi. Hayes, blog sayfası üzerinden korkutan senaryoyu paylaştı.

arthur hayes memecoin yorum

Hayes, Bitcoin halving’i sonrası büyük bir satış bekliyor

BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes, kripto para birimlerinin Nisan ayının ikinci yarısında düşüşe geçeceğine inanıyor. Hayes, bu düşüşün Fed’in hamleleri neticesinde gerçekleşeceğini aktardı.

Hayes, Bitcoin halving’inin, Federal Rezerv ve Hazine’nin faaliyetleri ile birleştiğinde bir volatilite oluşacağı yönünde düşüncelere sahip. Ünlü isim, ABD’nin ekonomi politikasının kripto piyasasını haftalarca baskılayabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz gün blog yazısında kripto piyasasını ele alan Hayes, Bitcoin halving’inin orta vadede yükselişi getireceğine inandığının da altını çizdi. Yine de Hayes, halving’in hemen öncesinde ve hemen sonrasında negatif bir piyasa koşulu beklediğini dile getirdi.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Hayes, “Yarılanmanın kripto fiyatları için olumlu olduğu söylemi iyice yerleşmiş durumda. Piyasa katılımcılarının çoğu belirli bir sonuç üzerinde hemfikir olduğunda, genellikle bunun tersi gerçekleşir.” yorumunda bulundu.

Hayes’e göre, halving dolar likiditesinin her zamankinden daha sıkı olduğu bir döneme denk geldi. Hayes, bu nedenle ABD Merkez Bankası (Fed) ve Hazine politikalarının piyasayı sert etkileyeceği yönünde teoriyi masaya bıraktı. Ünlü isim, “Bu, kripto varlıklarının şiddetli bir yangınına itici güç katacaktır.” dedi.

Kripto uzmanı, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Piyasa benim düşüş eğilimlerime meydan okuyup yükselmeye devam edebilir mi? Kesinlikle evet. Kriptoyu her zaman uzun süre kullandım, bu yüzden yanılıyor olmayı memnuniyetle karşılıyorum.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala