bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,652.93 0.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,577.52 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 586.99 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 185.23 1.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620992 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651252 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216642 16.64%

Twitter Saldırısında Neden Monero Yerine Bitcoin Kullanıldı?

twitter saldirisinda neden monero yerine bitcoin kullanildi

Twitter hacker’ı, blok zincirinde mesajlar bıraktı ve bu mesajlarıyla Bitcoin kullanmanın daha riskli olduğunu belirtti. Şimdi soru şu: Hacker’lar bunu neden yaptılar?

Kısaca özetleyecek olursak; Twitter hacker’ları dün Bitcoin işlemlerinde Monero’ya gönderme yapan mesajlar bıraktı. Monero geliştiricisi Riccardo Spagni da konuyla ilgili bilgi verdi. 118.000 dolardan fazla para dolandırıcılık kapsamında çalındı ve bununla ilgili soruşturmalar da devam ediyor.

15 Temmuz akşamı Twitter’ın veri güvenliği ihlal edildi. Dolandırıcılar, Barack Obama ve Joe Biden dahil olmak üzere birçok yüksek profilli kişinin hesaplarından, Bitcoin göndermeleri karşılığında iki katını göndereceğini vaat eden tweet’ler attılar.

Hacker’ların kendileri hiçbir basın açıklamasında bulunmadılar. Ancak bazı mesajları blok zincirinde gizli bıraktılar. Bu mesajlar kişiselleştirilmiş Bitcoin adresleri biçimindeydiler.

“Twitter’da Bitcoin’i kullanırken risk alıyorsunuz. Bitcoin izlenebilir. Bu para neden Monero olmasın?”

Son mesaj özellikle ilginç. Neden Monero olmasın? Bitcoin en iyi bilinen kripto para birimi olabilir ancak çok fazla halka açıktır. Herkes Bitcoin’in izini sürebilir ve paranın nereye gittiğini görebilir. Bu durumda bir suçlunun bu şekilde kaçması zorlaşır.

Buna karşılık Monero, cüzdan ve işlem bilgilerini gizlemekle ünlü özel bir kripto para birimidir. Bitcoin yerine Monero’nun kullanılması gizlilik açısından çok daha rahat olurdu.

“Bitcoin’i satın almak Monero’dan çok daha kolay.”

Her iki durumda da, saldırı oldukça başarılıydı. Mağdurlar adrese 118.000 dolar değerinde 12 adet Bitcoin gönderdi ve o zamandan beri para tarihe karıştı. Buna rağmen saldırının büyüklüğü ve tweet’i gören milyonlarca insan göz önüne alındığında, çok daha kötüsü de olabilirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala