bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,183.66 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.10 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 544.17 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 139.02 3.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488548 1.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444287 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147857 0.24%

Türkiye’deki Kripto Para Ekosistemi Nasıl? | WEB3, NFT ve Metaverse’ün Geleceği

Başak Burcu Yiğit’in sunumuyla ve Hakan Baş ile birlikte kripto para ekosistemi, blockchain, Web3 teknolojilerinin geleceği ile birlikte gelecekte ön plana çıkmasını beklediğimiz unsurları ve daha fazlasını konuştuk. Ekosistem, WhaleFin sponsorluğunda BTCHaberTV’de yayınlandı.

Nelerden Bahsedildi?

Ace Games CEO’su Hakan Baş, Ekosistem programında Başak Burcu Yiğit’in sorularını yanıtladı. Türkiye’nin en büyük yatırımcıları arasında yer alan Baş, bir süre ABD’de yaşadığını ve girişimcilik hikayesinin de Türkiye’ye döndükten sonra başladığını belirtti.

“İlk kurucu ortağı olduğum şirket Peak Games.” diyen Baş, Türkiye’de yatırımcısı olduğu projeleri her daim desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

“Türkiye Kriptoya En Hızlı Adapte Olabilen Ülkelerden Birisi”

Kripto varlıkların üretimi konusunda Türkiye’nin pilot bölge olarak konumlanabilecek ülkeler arasında yer aldığını söyleyen Hakan Baş, “Türkiye kriptoya en hızlı adapte olabilen ülkelerden birisi.” dedi. Baş, Türkiye’nin ayrıca kripto varlıkların kullanımı konusunda danışılabilecek kişiler yönünden de zengin olduğunun altını çizdi.

“Doğru Ağlarla Doğru Projelerde Yer Almak Daha Güvenli”

Hakan Baş, Web3 kullanımına ve günlük hayata ne derece adapte edilebildiğine dair detaylar da verdi. Web3’ün henüz çok yeni olduğunu söyleyen Baş, başarı hikayeleri çıktıkça bu sisteme olan yönelimlerinde arttığını vurguladı ve ekledi: 

“Yeni neslin bu konudaki ilgisi de ayrıca Web3, Metaverse gibi sistemleri besliyor. Öte yandan merkeziyetsiz sistemlerde muhattap olunacak akredite bir kurum olmadığı için dikkatli olmakta yarar var. O sebeple doğru ağlarla doğru projelerde yer almak daha güvenli oluyor.”

NFT Furyası ve Web3 Nereye Gidecek?

Hızla artan NFT furyasının ve son dönemde gündemde adını sıkça duyduğumuz Web3’ün nereye doğru evrileceğini yorumlayan Hakan Baş, söz konusu etkinin bireysel hayatlarımızda başka, oyun dünyasında ise bambaşka yerlerde olduğunu açıkladı. Baş; stok, zaman ve güven kaybının engellendiğini de ayrıca belirterek yeni sistemlere olan adaptasyon sürecini şu şekilde özetledi:

“Web 3’e adapte olmak zorundayız. Çünkü sosyal medyada yer almak, paylaşım yapmak bile aslında Web3’e adapte olmanın bir nevi biçimi. Dolayısıyla biz istesek de istemesek de adaptasyon süreci otomatikman gerçekleşecek.”

Gençlere ve Yeni Girişimcilere Tavsiyeler

Hakan Baş, gençlere ve yeni girişimcilere de tavsiyelerde bulunarak şu 3 noktaya dikkat çekti: odaklanma, kararlılık ve gerektiğinde projeyi silip atabilmek.

Bazen odaklanmanın zor olduğunu fakat yine de gençlerin bunu benimsemesi ve projeye sahip çıkması gerektiğini kaydeden Baş, “Değişen teknolojiye göre pozisyon almak önemli.” dedi.

“Kendi Mutluluk Formülünüzü Keşfetmelisiniz”

“Başarı kesinlikle mutluluktur.” diyen Hakan Baş, önemli olan şeyin, herkesin kendi mutluluk tanımını iyi çözmesi olduğunu söyledi ve ekledi:

“Böylece ona ne kadar yaklaşabiliyorsa o kadar mutlu olur. Kendi mutluluk formülünü keşfetmek de büyük iş…”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala