bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,987.88 0.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.07 4.24%
bnb
BNB (BNB) $ 591.33 2.09%
solana
Solana (SOL) $ 136.40 3.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512055 1.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45662 2.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14299 4.63%

Türk yatırımcı ayı piyasasına rağmen kriptoya güveniyor

F6ncqfvWgAAINic

Kripto para borsası ParibuKripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması” basın toplantısını İstanbul Modern’de gerçekleştirdi. BTCHaber olarak basın toplantısını yerinden takip ettik. Paribu ve FutureBright Group’un iş birliğinde hazırlanan araştırmanın sonuçları, kripto para ve blokzincir sektörüne dair ilgi çekici veriler sundu.

‘İşlem yapanların oranı geçtiğimiz yıla göre ikiye katlandı’

Kripto para borsası Paribu Türkiye kripto para ekosistemini mercek altına aldı. Araştırma sonuçları; bilinirlik, deneyim, teknoloji ve demografi olmak üzere 4 başlık altında toplandı. Kripto paranın bilinirlik oranı her yıl artış göstermeye devam ediyor. Bu yıl kripto parayı duyanların oranı yüzde 99 olarak tespit edildi. 

‘Yerli borsalar daha fazla tercih ediliyor’

Kripto parayla işlem yapanların yüzde 52’sinin, bu alandaki araştırmaları için kripto para platformlarını tercih etmesi oldu. Yakın çevre tavsiyesi ve internet araştırmaları ise, tercih edilen diğer araştırma kaynakları arasında yer alıyor. Yerli işlem platformlarını tercih edenlerin oranındaki artış oldu. Geçtiğimiz yıl yüzde 51 olan bu oran, yüzde 64’e yükseldi. 

En çok tercih edilen ikinci yatırım aracı kripto

Yatırım tercihlerinde geçtiğimiz yıla göre değişiklikler tespit edildi. Kripto paralar, yüzde 29 ile en çok tercih edilen ikinci yatırım aracı oldu. Gayrimenkul ise, yüzde 30 ile ilk sırada yer aldı. 

‘Kadınlar erkeklere kıyasla kriptoda daha fazla işlem yapıyor’

Araştırmanın demografik verileri incelendiğinde; kripto parayı duyan kadınların, erkeklere göre işlem yapmaya olan ilgisinin daha yüksek olduğu tespit edildi. Kripto parayı duyan kadınların yüzde 29’u işlem yaparken erkeklerde bu oran yüzde 23.

Paribu KriptoParaAlgiveBilinirlikRaporu scaled.jpg

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala