bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,920.20 2.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,269.47 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 580.38 1.28%
solana
Solana (SOL) $ 182.55 5.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.600619 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.416413 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133524 5.44%

TON blokzinciri iki ayda 300 milyon doları aştı

TON blokzincir kripto

The Open Network (TON) blokzinciri, Mart ayında başlattığı teşvik programının da etkisiyle 300 milyon doların üzerinde toplam kilitli varlığa (TVL) erişti.

Ocak ayından bu yana katlanarak büyüyen kripto ekosisteminde yeni trend’ler ortaya çıkıyor. Özellikle The Open Network (TON), Telegram desteğiyle farklı bir kategoriyi kripto sektörüne kazandırdı. Sosyal medya platformu üzerinden, sosyal bir blokzincir oluşturmayı başaran TON, kısa sürede milyonlarca kullanıcının odak noktası haline geldi.

TON blokzinciri, artan talep ve kullanıcı sayısı eşliğinde iki aylık dilimde 315 milyon dolar TVL’ye ulaştı. Bu miktar, Mart ayında 20 milyon dolara yakın seviyedeydi.

TON blokzincir TVL

TON blokzinciri büyüyor

The Open Network (TON), son dönemin en popüler blokzincirlerden birisi oldu. Telegram destekli blokzincir, özellikle oyun alanındaki gelişmeler eşliğinde milyonlarca kişinin uğrak noktası haline geldi.

Telegram’da piyasaya sürülen tap to earn (TTE) oyunları, insanların TON blokzinciriyle etkileşime girmesine katkı sundu. TON ekosisteminin popüler projesi Notcoin, milyonlarca kişiyi blokzincire kazandıran oyunlardan birisi oldu. Notcoin, airdrop esnasında 1 milyon cüzdanı TON blokzincirine kazandırdı.

Telegram oyunlarının Toncoin (TON) etkileşimini başlatması ve kullanıcıların/oyuncuların Telegram cüzdanlarına TON göndermeleri, ekosistemin büyümesini sağladı.

TON blokzinciri, oyun alanı dışında da gelişmeye devam ediyor. Özellikle merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında popüler hale gelen blokzincirde, stake ödülleri ilgi gördü.

Artan talep ile birlikte, TON blokzincirinde TVL iki ayda on kattan fazla artış gösterdi. Merkeziyetsiz borsalar Stonfi ve Dedust ile likit staking projeleri Tonstakers ve bemo TVL artışının öncüleri oldu.

The Block, TVL’deki artışını teşvik programının uygulamaya koyulmasına ve blokzincirde artan etkileşime bağladı.

Telegram Mini Uygulamaları, Telegram mesajlaşma platformuna entegre edilmiş küçük uygulamalardır ve kullanıcıların uygulamadan çıkmadan çeşitli hizmetlerle etkileşime girmesine olanak tanır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala