bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

TCMB: Dolardan Liraya Geçiş 2023 İçin En Önemli Hedef

Kisaas

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dün yaptığı bir açıklama ile Dijital Türk Lirası Ağı üzerindeki ilk ödeme işlemlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini duyurdu. Merkez bankası aynı zamanda yaptığı yıllık politika açıklamasında, Türkiye’nin tasarrufları dolar gibi yabancı para birimlerinden uzaklaştırmaya yönelik politikalarla bankacılık sistemindeki lira mevduat payını artıracağını söyledi.

TCMB, Dolardan Liraya Geçişin 2023 İçin En Önemli Hedef Olduğunu Söyledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yıllık politika açıklamasında, Türkiye’nin tasarrufları dolar gibi yabancı para birimlerinden uzaklaştırmaya yönelik politikalarla lira mevduat payını artıracağını açıkladı. Bunun yanında para otoritesi, en büyük önceliğinin banka mevduatlarındaki payını bir önceki yıl yaklaşık yüzde 35’ten 2023’ün ilk yarısında yüzde 60’a çıkararak lira kullanımını genişletmek olduğunu da belirtti.

tcmb dolardan liraya gecis 2023 icin en onemli hedefasd 1

2023 Para Politikası ve Liralaştırma Stratejisi, düzenleyicilerin, yerleşikleri lira cinsinden tasarruf etmeye ve bankaları yerel para birimi cinsinden daha uzun vadeli devlet tahvilleri tutmaya teşvik eden bir politika karışımı izleyeceklerini gösteriyor. Bu çerçeve, merkez bankasının aşırı enflasyona rağmen borçlanma maliyetlerini düşürmesine izin verirken, ticari borç verenler, tutmaları gereken düşük getirili devlet borcundan kaynaklanan sermaye riskleri konusunda uyardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala