bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

Tayland, Ödemelerde Kripto Kullanımını Yasaklama Kararı Aldı

tayland odemelerde kripto kullanimini yasaklama karari aldi 2

Tayland bilindiği üzere kripto para sektörü üzerindeki düzenleyici duruşunu giderek daha da artırmaya başladı. Bu kez Tayland’tan yasaklayıcı bir hamle geldi. Elde edilen son bilgilere göre Tayland, 1 Nisan itibariyle kripto varlıkların mal ve hizmetler için bir ödeme aracı olarak kullanılmasını yasaklayacak.

Tayland’da Kripto Paralar ile Ödeme Yasaklanacak

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, mal ve hizmet ödemelerinde kripto varlıkların kullanımını yasaklayan emirler yayınladı. Söz konusu yasak 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak.

tayland odemelerde kripto kullanimini yasaklama karari aldi 3

Yaptığı açıklamada, kripto borsaları da dahil olmak üzere işletme operatörlerinin bu tür ödeme hizmetlerini sağlamaması gerektiğini ve kripto varlıkların mal veya hizmetler için ödeme yapılmasını teşvik edecek şekilde hareket etmelerinin yasaklandığını söyledi. Ancak komisyon yeni düzenlemenin ticareti veya kripto varlıklara yapılan yatırımları etkilemeyeceğini söyledi.

Düzenleyici, işlemler için dijital para birimlerinin kullanımına ilişkin kısıtlamaların 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacağını, şirketlerin yeni kurallara uyması için Nisan ayının sonuna kadar sürelerinin olacağını söyledi. Ticari işlemler için Bitcoin gibi kripto para birimleri üzerindeki kısıtlamaların Avrupa, Birleşik Krallık, Güney Kore ve Malezya’daki düzenlemelere uygun olduğunu söyledi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala