bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,837.18 2.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.02 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 578.94 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 181.97 5.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597281 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415602 4.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133456 4.91%

Spot Ethereum ETF’leri bekleyen tehlike

grayscale ether eth

Kaiko, spot Ethereum ETF’lerin işleme başlamasıyla birlikte Grayscale’in Etherem ETF’inde günlük 110 milyon dolar net çıkış olabileceğini öne sürdü.

Kaiko’nun analistleri, 27 Mayıs tarihinde yayımladıkları bir raporda, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) performansından yola çıkarak Grayscale Ethereum ETF’i değerlendirdi.

Analistler, GBTC’deki para çıkışlarının spot Ether tarafında da gerçekleşebileceği konusunda uyarıda bulundu. Böyle bir senaryoda, Ether (ETH) tarafında da satış baskısı ortaya çıkabilir.

Ether eth etf abd spot

Çarpıcı rapor: Ethereum ETF’lerinde neler olacak?

Grayscale, ABD’nin onay vermesiyle birlikte vadeli işlemler sunan Grayscale Bitcoin Trust’ı spot ETF’e dönüştürdü. GBTC, ihraççılar arasında en yüksek işlem ücreti alan fon oldu. GBTC’de lansmandan bu yana 330.960 BTC’lik çıkış gerçekleşti. Kaiko, Grayscale’in Bitcoin fonunda yaptığı hamleyi Ether’de de yapacağını belirtti.

Kaiko’ya göre, Grayscale’in spot Ethereum ETF’inde günlük 110 milyon dolar net para çıkışı gerçekleşebilir. Bu, Coinbase’deki günlük Ether işlem hacminin yüzde 30’una tekabül ediyor. Araştırmacılar, ilk ay boyunca net para çıkışı gerçekleşmesinin normal karşılanabileceğini aktardı.

Kaiko, spot Ether ETF girişlerinin kısa vadede hayal kırıklığı yaratabileceğini, ancak onayın ETH için önemli olduğunu belirtti. Kaiko’ya göre, SEC’nin ABD’de ETH’yi onaylaması potansiyel bir kırılıma işaret ediyor. Bu durum, ETH’nin üzerindeki düzenleyici belirsizliğin bir kısmını ortadan kaldırıyor.

ETH, spot Ethereum ETF’ler işleme başlamadan önce 4.000 dolara yaklaştı. Bu nedenle Grayscale’in bir ay boyunca çıkış gerçekleştirmesi ETH’de düşüşe yol açabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala