bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,148.99 0.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,519.55 0.09%
bnb
BNB (BNB) $ 595.12 0.28%
solana
Solana (SOL) $ 174.30 3.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.593499 2.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.436717 0.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134046 6.99%

Spot Ethereum ETF’ler için şok eden yorum

Ether eth etf abd spot

Noelle Acheson, ABD’de onaylanan spot Ethererum ETF’lerin beklenti altında bir performans sergileyebileceğini düşünüyor.

ABD’li düzenleyici kurum SEC, spot Bitcoin ETF başvurularını onaylamasından yaklaşık beş ay sonra spot Ethereum ETF’lere yeşil ışık yaktı. Geçtiğimiz gece, sekiz ihraççının başvurusu kabul edildi. Spot Ethereum ETF’lerin ilerleyen haftalarda işleme başlaması bekleniyor.

Birçok analist, gündemi ve Ether ETF’lerin onaylanmasını değerlendirdi. Kripto araştırmacısı Noelle Acheson, Ether’in Bitcoin gibi bir ilgi göremeyeceğini öne sürdü.

ether ethereum spot

Spot Ethereum ETF’ler hayal kırıklığı mı yaratacak?

Bilindiği üzere, ABD’de spot Bitcoin ETF’ler onaylandıktan sonra kurumsallardan büyük bir ilgi gördü. Özellikle geleneksel finansın aktörleri, müşterilerinin Bitcoin talebi karşısında ETF’lere yatırım yapmaya başladılar.

Bitcoin’in ardından SEC’nin onay verdiği ikinci kripto para birimi Ether oldu. Spot Ethereum ETF’lerin onaylanmasına yönelik coşku gündemi meşgul ediyor. Araştırmacı Noelle Acheson ise temkinli olmaya davet ediyor. Analist, Ether’in benzer bir şekilde kurumsallardan ilgi göremeyebileceğini ve hacim oluşturmakta zorlanabileceğini ifade etti.

Acheson, Crypto is Macro adlı haber bülteninde, “spot Ethereum ETF’leri piyasaya sürüldüğünde hayal kırıklığı yaratan bir karşılama için kendimizi hazırlıyoruz.” dedi.

Karamsar olan tek kişi Acheson değil. Benzer bir yorum Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’tan geldi. Analist, Ether ETF’lerine girecek paranın spot Bitcoin ETF’lerin yüzde 10 ila 15’i kadar olacağını düşünüyor.

Her ne kadar spot Ethereum ETF’ler ABD’de kabul edilse de işleme başlaması haftalar veya aylar sürebilir. Bu nedenle ETH‘de onay sonrası bir kâr satışı gerçekleşti.

Bilindiği üzere, vadeli Ethereum ETF’leri uzun süredir işlem görüyor. Yatırımcılar, bu ETF varlıklarına yeterince ilgi göstermiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala