bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,835.17 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,249.32 0.39%
bnb
BNB (BNB) $ 582.87 0.90%
solana
Solana (SOL) $ 182.86 3.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597407 1.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415791 2.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134583 4.54%

Spot Ethereum ETF etkisi: 3 milyar dolar çekildi!

ether-ethereum-etf

ABD’de spot Ethereum ETF’lerin onaylanmasından bu yana merkezi borsalardan 3 milyar doların üzerinde Ether (ETH) çekildi. Analizler, arz şokunun kapıda olduğunu gösterdi.

CryptoQuant’tan elde edilen verilere göre, merkezi borsalardaki ETH miktarı 23 Mayıs ile 2 Haziran arasında 790.000 azaldı. Yaklaşık 3 milyar dolara tekabül eden ETH’lerin potansiyel bir arz şoku yaratabileceği belirtildi.

eth ether ethereum etf

Spot Ethereum ETF’lerde dejavu

Verilere göre, Ether (ETH) arzının yüzde 10,6’sı merkezi borsalarda yer alıyor. Son yılların en düşük seviyesi olan bu ordan, spot Ethereum ETF’ler ile ilişkilendirildi.

Bilindiği üzere spot Bitcoin ETF’ler onaylandığında merkezi borsalardan BTC çıkışı görüldü. BTC, bu dönemde sert bir yükseliş yaşadı ve yüzde 150 oranında artış kaydetti. Analistler, BTC’nin arz şoku yaşaması sebebiyle yükseldiğini öne sürdü.

Zincir üstü veriler, spot Ethereum ETF’ler onaylandıktan sonra borsalardan çekilen ETH’lerin Bitcoin dönemine benzediğini gösterdi. Benzer arz şoku yaşanması halinde ETH’nin nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, Ether ETF’lerin bu ayın sonuna kadar piyasaya sürülme ihtimalinin olduğunu söyledi. Analistler, yakın zamanda işlem görmeye başlayacak spot Ethereum ETF’lerin arz şoku yaratabileceğini düşünüyor.

Verilerden yola çıkan analistler, arz şokunun oluşması halinde ETH’nin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.870 doları aşacağını öne sürüyor.

ETH’nin yükselişe geçmesi ve 5.000 dolara ulaşması, altcoin’lerde de ralli başlatabilir. Kripto analistleri, altcoin’lerin büyük bir ralliye hiç olmadığı kadar hazır olduğunu iddia ediyorlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala