bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,837.18 2.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.02 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 578.94 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 181.97 5.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597281 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415602 4.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133456 4.91%

Spot Bitcoin ETF sağlayıcıları tehlikede: Birçoğu çekilebilir

bitcoin etf haber

Analistlere göre, spot Bitcoin ETF rekabetinde birçok sağlayıcı kâr eksikliği nedeniyle ürünlerini piyasadan çekebilir.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) gündemi lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) ayağa kaldırdı. Bu gündem, BTC’nin 2023 yılında yüzde 150’lik yükseliş yaşamasına yol açtı. BTC, ETF’leri işleme başladığında düşüşe geçse de aradan geçen bir ayın sonunda 51 bin dolara ulaşmayı başardı.

Grayscale’in spot Bitcoin ETF ürünü GBTC’de gerçekleşen çıkışlar, ilk etapta panik havası yaratsa da son günlerde etkisini kaybetti. GBTC’nin çıkışlarını diğer dokuz ETF sağlayıcısı karşıladı. Spot Bitcoin ETF’lerde para giriş ve çıkışlarının yoğun geçtiği bugünlerde, analistlerden ilginç bir tahmin geldi. Analistler, birçok spot Bitcoin ETF ürününün kapanacağını iddia etti.

blackrock fidelity etf

Spot Bitcoin ETF’lerin birçoğu piyasadan silinebilir

ABD’de 11 Şubat’tan bu yana işlem gören spot Bitcoin ETF’ler için önemli bir tehlike kapıda. Analistler, ETF rekabetinde Grayscale, BlackRock ve Fidelity gibi kurumsalların ön plana çıkmasıyla birçok sağlayıcının geri çekilebileceğini belirtti.

Spot Bitcoin ETF’lerdeki işlem ücretleri, rekabet ortamında küçük ihraççıların saf dışı kalmasına yol açabilir. Bu durumun yarattığı etki ise düşen ücretler nedeniyle yatırımcıların getiri elde etmesine katkı sağlayabilir.

HANetf’in eş CEO’su ve kurucusu Hector McNeil, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mevcut ETF ürünlerinin çoğunun ancak 1 milyar dolar sermayeye ulaşabildiğinde işe yarayacağını belirtti. Bu durumun zor olduğunu savunan McNeil, birçok ihraççının ilerleyen dönemlerde rekabet dışı kalacağını aktardı.

Cointelegraph’a demeç veren McNeil, “Onaylanan on adet Bitcoin ETF’i piyasaya sürülmesinden bu yana yönetim altında 10 milyar dolardan fazla varlık çekti. Ancak bunların büyük kısmı sırasıyla yaklaşık 4 milyar dolar ve 3,5 milyar dolar olmak üzere BlackRock ve Fidelity’nin elinde” dedi.

Güncel ETF rekabetinin dibe doğru bir yarış olduğunu ima eden McNeil, dört ya da beş ihraççının başa baş mücadele edeceğini ve diğer ihraççıların ürünlerini geri çekeceğini aktardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala