bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,027.89 0.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,179.18 4.42%
bnb
BNB (BNB) $ 592.21 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 136.08 4.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51373 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455657 2.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143084 4.81%

S&P uzmanları Ethereum ETF’lerinin riskine değindi

S&P uzmanları Ethereum ETF'leri konusunda çekimser

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Salı günü paylaştığı analiz raporunda Bitcoin onayı sonrası beklenen Ethereum ETF’lerine dair görüş bildirdi. Raporda SEC’in spot ETH borsa yatırım fonlarını Mayıs ayına kadar onaylama ihtimali üzerinde duruldu:

“Finans dünyasının devleri gelişmekte olan kripto sektöründe yer almak için yarışıyor.”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun VanEck’in Ether ETF başvurusuna son yanıt tarihinin 23 Mayıs 2024’te olduğunu belirten uzmanlar, yeşil ışığın yanmasını bekliyor. S&P uzmanları resmi süreçte iyimser beklentilere sahip olsa da ETF listelemeleri sonrası Ethereum’un Proof-of-Stake sisteminde muhtemel değişikliklere dikkat çekti.

Merkezileşme riski

Geçtiğimiz günlerde ARK Invest ve Franklin Templeton’ın başvurularında fonlar üzerinden stake geliri elde etme talebine atıf yapan S&P analistleri, söz konusu ETF’ler yeterince büyüdüğü takdirde ağ doğrulayıcıları arasındaki dağılımın daha merkezi bir yapıya bürünebileceği endişesine sahip.

sp ethereum etf eth

Rapora, Lido Finance’in mevcut sistemin yüzde 31,7’sine hükmettiğini belirten uzmanlar, merkeziyetsiz platformun bu kadar büyük paya sahip olmasına şüpheci yaklaşıyor. Stake geliri isteyen fonlar yüzde 14,4 ile ikinci sırada yer alan ABD’li Coinbase borsasını tercih eder ise konsantrasyonun yoğunlaşmasını bekliyor.

Raporda, doğrulayıcı dağılımının dengesiz olduğu takdirde Ethereum ağında kesinti ve saldırı risklerinin arttığına vurgu yapıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala