bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,312.70 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,165.65 3.48%
bnb
BNB (BNB) $ 585.92 2.87%
solana
Solana (SOL) $ 134.88 4.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506872 2.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454147 3.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140896 5.27%

Solana (SOL) ağı uzun zaman sonra yine devre dışı

solana sol agi kesinti

Düşük ücretler ve yüksek işlem hızıyla Ethereum’un (ETH) en büyük rakibi olarak gösterilen Solana (SOL) blokzincirinde yeni yılda da kesintiler devam ediyor.

Solana blokzincirinin güncel durumunu raporlayan internet sitesinin verilerine göre Cluster ana ağ betası öğlen saatlerinden bu yana devre dışı.

solana ag durumu

Türkiye saatiyle 13.22’de internet sitesinde bırakılan notta, SOL geliştiricilerinin Cluster adlı ana ağ betasında yaşanan sorunu araştırdığı belirtildi.

Sosyal medyada kesintiyi fark eden blokzincir kullanıcıları, normal şartlarda milisaniyeler süren blok üretiminin 25 dakikaya kadar yükseldiğini paylaştı. Solana ağında doğrulayıcı olarak faaliyet gösteren Stakewiz’den Laine, geliştiricilerin sorunu çözmek adına yeni bir ağ sürümü üzerinde çalıştığını açıkladı.

“Doğrulayıcılar Mainnet-Beta kümesini 1.17.20 sürümünü kullanarak yeniden başlatacak. Herhangi bir tutarsız durumla karşılaşmadık. Devam etmek için çekirdek geliştiricilerden nihai onayı bekliyoruz.”

SOL, rakiplerinin gerisinde kaldı

Bitcoin ve Ether’in hafif alıcılı seyrettiği Salı gününde Solana ağında yaşanan kesinti SOL fiyatını olumsuz etkiledi. Gece saatlerinden bu yana söz konusu iki kripto pozitif seyrederken SOL son 24 saatte yüzde 3’ten fazla kayıp yaşadı.

solana sol

SOL an itibarıyla 94,15 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala