bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,624.12 4.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,256.10 3.22%
bnb
BNB (BNB) $ 578.33 1.99%
solana
Solana (SOL) $ 181.75 6.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.596762 2.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415264 5.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13144 5.71%

Solana memecoin’i WIF’ten milyonlarca dolarlık fırsatı kaçırdı

WIF buyuk kazanc

Solana memecoin’i dogwifhat’ın (WIF) geliştiricisi, elindeki varlıkları erken sattığı için (29 bin dolara) yaklaşık 700 milyon doları kaçırdı.

Kripto para piyasasında son dönemde iştahlı bir memecoin boğası yaşandı. Başta Floki, Pepe ve Shiba Inu olmak üzere birçok memecoin sansasyonel yükselişlere imza attı. Minimum yüzde 300’lük yükselişlerin ortasında yeni memecoin’lerde ön plana çıktı.

Solana ağında yer alan popüler memecoin dogewifhat (WIF), yükselişi sonrası 5 Mart tarihinde Binance borsasında listelendi. WIF, Şubat ayının başından bu yana yaklaşık yüzde 1.150’lik yükselişe ev sahipliği yaptı.

Lookonchain, gün içerisinde yaptığı bir X paylaşımında, WIF’ten kaçan büyük vurguna değindi. Lookonchain’e göre, WIF geliştiricisi elindeki varlıkları erken sattığı için yarım milyar dolardan fazla kazancı elinden kaçırdı.

WIF grafik

Elindeki WIF’leri erken sattı, pişman oldu

Solana ağındaki dogewifhat’ın (WIF) geliştiricisi, elinde bulunan WIF’leri oldukça erken aşamada satarak büyük bir kazancı elinin tersiyle itti. WIF geliştiricisi, token’ı piyasaya sürdükten 2 gün sonra elinde bulunan 350 milyon WIF’i 29 bin dolar karşılığında sattı. O dönem henüz yeterli popülerliğe erişmeyen WIF, Bonk ve Pepe gibi memecoin’lerin boğa koşusuyla birlikte yükselişe geçti.

Geliştirici, elinde bulunan WIF’leri 29 bin dolara satmamış olsaydı, 693 milyon dolar kazanç elde edebilirdi. Lookonchain’in ortaya çıkardığı veri, global tarafta viral oldu. Proje geliştiricisinin vizyonu ise tartışma konusu haline geldi.

Lookonchain, geliştiricinin halen daha elinde WIF olduğuna da dikkat çekti. Verilere göre, geliştirici güncel olarak 589.199 WIF bulunduruyor ve bu varlığın değeri 1 milyon doları aşıyor.

Diğer taraftan geliştirici cüzdanı, 489.674 WIF satın almak için 2 SOL (110 dolar) harcadı. Cüzdan, bu satın alımdan sonra yaklaşık 12 milyon WIF’ı 896 bin dolara sattı.

Geliştiricinin on-chain’e yansıyan WIF’lerine bakıldığında, 1 milyon dolara yakın kâr almış ve 1 milyon doları aşan varlığı barındırıyor olsa da genel görünümde 700 milyon dolara yakın kazancı elinden kaçırdı.

Memecoin’in geliştiricisinin bu denli trade odaklı yaklaşımı ise tepki çekti. Birçok kripto yatırımcısı, geliştiricinin başta WIF’e inanmadığını aktardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala