bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,140.92 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.96 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 594.45 2.30%
solana
Solana (SOL) $ 136.56 4.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517239 2.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457938 2.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145754 3.07%

“Social-Fi’ın Ponzi Projeler Olduğunu Düşünmüyorum”

BTCHaber TV’nin bugünkü konuğu Eralp Büyükaslan’dı. İsrail-Filistin savaşının golabal piyasalara etkisi ve kripto ekosisteminin kendi içinde yaşadığı Social-Fi krizi programın ana başlıklarını oluşturdu.

Gidişat Çok Kötü

Öncelikle S&P 500 grafiğini inceleyen Büyükaslan, genel olarak gidişatın kötü olduğunu söyledi. Savaşın stratejik bir bölgede çıktığını hatırlatan Eralp Büyükaslan, krizin büyümesinin piyasayı daha da kötü etkileyeceğini vurguladı. Savaşın önümüzdeki günlerde en çok petrolde kendisini göstereceğini düşündüğünü dile getiren Büyükaslan, bunun enflasyona, FED’in faiz politikasını, ABD hisse senedi piyasalarını ve BTC’yi etkileyeceğini savundu.

“Social-Fi’ın Ponzi Projeler Olduğunu Düşünmüyorum”

Kripto dünyasında son dönemin yükselen yıldızı Social-Fi uygulamaları hakkında da konuşan Eralp Büyükaslan, fikrin güzel olduğunu ama modelin sürdürülebilir olmadığını söyledi. Öte yandan son dönemde bu tarz projeler için kullanılan ponzi ifadesine katılmadığını belirten Büyükaslan, bunu sağlıklı bir yaklaşım olmadığını ifade etti. Sonuçta ortaya bir çalışma konduğunu ve bir proje geliştirilmeye çalışıldığını belirten Eralp Büyükaslan, dolandırıcılıkla itham edilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Doğrudan Avalanche’ın Suçlanması Haksızlık

Son yaşanan Stars Arena krizine de değinen Büyükaslan, Avalanche’ın direk suçlanmasını haksız bulduğunu dile getirdi. Ağın kendisinden değil, o ağda bulunan bir uygulamadan bahsedildiğini söyleyen Eralp Büyükaslan, iki kurucunun hatalarının olduğunu belirtti. Saldırı sonrası çalınan miktarın da yatırımcıları etkilemediğini söyleyen Büyükaslan kullanıcı mağduriyetinin olmadığını ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala