bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,341.63 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,962.87 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 556.52 1.47%
solana
Solana (SOL) $ 135.77 10.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513395 3.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451768 3.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129844 4.54%

SEC, sahte tweet’e ilişkin sessizliğini bozdu

xrp destekcisi avukattan sec aciklamasi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) hafta içinde skandala neden olan Bitcoin ETF onayını bildiren sahte tweet olayıyla ilgili geç kalmış bir açıklama sundu. SEC Başkanı Gary Gensler’ın imzasıyla kurumun internet sitesinde yayımlanan metinde “30 dakika içinde ana SEC hesabında bir güncelleme paylaştıklarını” vurguladı.

Hesaba yetkisiz erişimin sonlandırılması konusunda yardım için X.com’a ulaştıklarını belirten Gensler, “hesaba yetkisiz erişimin 16:40 ET ile 17:30 ET arasında sonlandırıldığına inandıklarını” söyledi.

Metinde, gelecekte meydana gelebilecek saldırıların kamu piyasalarına ve bunların istikrarına zarar verebileceği belirtildi. “SEC siber güvenlik yükümlülüklerini ciddiye almaktadır. Komisyon personeli halen bu olayın kurum, yatırımcılar ve piyasa üzerindeki etkilerini değerlendirmektedir, ancak bu etkilerin SEC’nin sosyal medya hesaplarının güvenliğine ilişkin endişeleri de içerdiğini kabul etmektedir. Personel ayrıca ek iyileştirici önlemlerin gerekli olup olmadığını değerlendirmeye devam edecektir” denildi.

SEC tepkileri dindirmeye mi çalışıyor?

ABD bazı milletvekilleri sahte tweet olayının ardından alarma geçmiş ve bunun nasıl gerçekleştiğine dair cevaplar talep etmişti. Senatörler Ron Wyden ve Cynthia Lummis SEC Genel Müfettişi Deborah Jeffrey’nin ofisinin “SEC’nin siber güvenlik uygulamalarını takip etmedeki bariz başarısızlığı” ile ilgili bir soruşturma açmasını istemişti.

Senatörler J.D. Vance ve Thom Tillis’in benzer şekilde Gensler’den, SEC’nin “hatalı duyurunun bir sonucu olarak yatırımcıların uğradığı herhangi bir mali kaybı nasıl düzeltmeyi planladığı” da dahil olmak üzere, hack ve SEC’nin Bitcoin ETF’lerine ilişkin karar alma süreciyle ilgili bir dizi soru hakkında ekiplerini bilgilendirmelerini istemişti.

Açıklama, milletvekillerinden gelen yoğun talebi takip etti ve İç Güvenlik Bakanlığı’nın Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı’nın (CISA) da soruşturma yürüttüğü belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala