bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,920.20 2.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,269.47 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 580.38 1.28%
solana
Solana (SOL) $ 182.55 5.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.600619 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.416413 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133524 5.44%

SEC Başkanı Gensler’den kripto çıkışı: Riskli!

gary gensler kripto yorum

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto yasasını kınadı. Gensler, gün içinde yaptığı açıklamada, 21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası’nın (FIT21) yatırımcılara zarar vereceğini öne sürdü.

Gensler, bu yasa tasarısının SEC’nin çalışmalarını ve kapsama alanını engelleyeceğini aktardı. SEC’nin başındaki isim, “Yasa yeni düzenleyici boşluklar yaratacak. Yasa, yatırımcıları ve sermaye piyasalarını ölçülemez bir risk altına sokacak.” dedi.

gensler sok yorum kripto

SEC Başkanı Gensler’den açıklama

SEC Başkanı Gary Gensler, planlanan oylamaya saatler kala 21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası’na (FIT21) karşı çıktı.

Temsilciler Meclisi oylaması öncesinde konuşan Gensler, tasarının resmileşmesi halinde kripto ve sermaye piyasalarının gözetiminin zora gireceğini ifade etti.

FIT21, Temsilciler Meclisi Tarım Komitesi ve Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi tarafından hazırlandı. Ortak yasa tasarısı, SEC ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) kripto denetimini netleştirmeyi hedefliyor.

Yasa tasarısı, menkul kıymet tanımının dışında kalan dijital varlıkları bir dijital emtia olarak sınıflandırıyor ve bu varlıkları CFTC’nin kapsama alanına sokuyor.

Gensler, FIT21’in bir süredir devam eden emsalleri görmezden geldiğini ve SEC’nin kapsama alanını kısıtladığını dile getirdi. SEC Başkanı, bu tasarının Howey Testi’ndeki Yüksek Mahkeme emsalini aradan çıkardığını ve yatırımcıyı koruyan süreçleri ortadan kaldırdığını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gensler, “Tasarı, bir blokzincire kaydedilen yatırım sözleşmelerini, menkul kıymetlerin yasal tanımından ve federal yasaların korumacı yaklaşımından çıkaracak.” yorumunda bulundu. Gensler, bu tasarının Amerika vatandaşları için riski artırabileceğini iddia etti.

Temsilciler Meclisi’nin günün ilerleyen saatlerinde tasarıyı oylaması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala