bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,921.13 1.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.14 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 602.38 2.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.28 2.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527758 0.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466566 1.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149766 2.26%

SBF’nin Kefaleti Sonrası Alameda’nın Cüzdanı Aktif Oldu

SBFnin Kefaleti Sonrasi Alamedanin Cuzdani Aktif Oldu

Kripto para sektöründe son dönemin belki de en kritik konusu FTX ve yan şirketi Alameda. İki şirketin kendi arasındaki iflasa neden olan kullanıcı varlıklarını kullanma stratejisi, birçok şirketin başını yakmış durumda. Ancak iflas yaşansa da sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Öyle ki Alameda ile ilişkili kripto cüzdanlarında Sam Bankman-Fried‘in kefalet ile serbest bırakılmasından birkaç gün sonra para transferi gerçekleştirildi.

SBF’nin Kefaleti Sonrası Alameda’nın Cüzdanı Aktif Olması Dikkat Çekti

FTX ve Alameda arasındaki bağ oldukça kritik. İki şirket, FTX‘e yatırılan varlıkları farkı stratejiler ile izinsiz bir şekilde kullanmış ve bu varlıklarla yatırım, sponsorluk ve satın alımlar gerçekleştirmişti. Ancak Binance’in FTT’lerini satmaya karar vermesi ile patlak veren bu strateji, FTX ile birlikte birçok şirketin ölümüne neden oldu. Sam Bankman-Fried kısa bir süre önce tutuklansa da kefalet ile serbest bırakıldı. İşin ilginç tarafı ise bu noktada başladı.

Öyle ki Alameda ile bağlantılı kripto cüzdanlarından Bankman-Fried‘in çıkışı sonrası para transferleri tespit edildi.

Twitter üzerinden Ergo isimli hesabın paylaştığı zincir üstü veriler incelendiğinde Alameda‘ya ait cüzdanlardan 600’ün üzerinde ETH alınım, bunun bir kısmının USDT’ye takas edildiği görüldü. Diğer kısmı ise ChangeNow‘a gönderildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala