bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,579.77 1.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,202.78 2.99%
bnb
BNB (BNB) $ 596.35 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 136.35 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507845 2.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455641 3.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14482 3.16%

Rusya’dan dijital varlık hamlesi: Uluslararası ödemeler gündemde

rusya dijital varlık

Rusya’nın Devlet Duması, ABD yaptırımlarına karşın uluslararası ödemelerde dijital varlıkların kullanımını onayladı.

Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya, ABD’nin yaptırımlarını aşmak için dijital varlıkların kapısını araladı. Rusya’da parlamentonun bir dalı olan Devlet Duması, uluslararası ödemelerde dijital varlıkların kullanılmasını onayladı.

Yapılan hamle ile birlikte Rusya’da mal ve hizmetlerin ithalat ve ihracatında dijital varlıklar kullanılabilecek. Devlet Duması’nın onayladığı ve dijital varlıklar ile uluslararası ödemeleri kolaylaştıran yasanın yürürlüğe girmesi için önünde iki yol daha var. Yasa, Rusya Federasyon Konseyi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylanması halinde yürürlüğe girecek.

rusya uluslararası ödemeler
rusya uluslararası ödemeler

Rusya, uluslararası ödemelerde dijital varlıklara yanaştı

Uluslararası ödemeler konusunda yaptırımlar nedeniyle sıkıntıya giren Rusya, dijital varlıklara yanaştı. Rusya, dijital varlıklar aracılığıyla ithalatta ve ihracatta ödemelerin sağlanmasını kolaylaştıran yasayı bir adım ileriye taşıdı.

Duma Mali Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoliy Aksakov, Devlet Duması’nın onayladığı dijital varlıklar ile ödeme yasasının önemli bir karar olduğunu belirtti. Aksakov, “Çünkü Rus ithalatçı ve ihracatçıların dijital finansal varlıkları kullanarak bankacılık sistemini atlayıp, yabancı şirketlerle karşılıklı anlaşmalar yapmasına olanak tanınacaktır. Dost olmayan ülkeler de dahil olmak üzere dış etkiler en aza indirilecektir.” şeklinde konuştu.

ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Wally Adeyemo, ABD yaptırımları sonucunda Rusya’nın Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kazakistan gibi ülkeler ile finansal akışının önemli ölçüde değiştiğini belirtmişti.

SWIFT‘ten çıkarılan Rusya’nın Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülke ile dijital varlıklar aracılığıyla ödeme yöntemini kullanması bekleniliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala