bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,253.82 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.97 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 615.70 4.87%
solana
Solana (SOL) $ 186.19 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628244 0.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655002 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216427 1.08%

Romanya, Kripto Vergi Kaçakçılığı Konusunda Harekete Geçti

romanya kripto vergi kacakciligi konusunda harekete gectissads

Kripto para sektöründe vergilendirme konusu oldukça önemli bir konumda yer alıyor. Bu konu üzerinde çalışan ülkeler de vergi kaçakçılığı konusunda gardını almış durumda. Çıkan son haberlere Romanya’daki yetkililer, kripto para birimi operasyonlarından vergi kaçırdığı şüphesiyle birden fazla baskın düzenledi.

Romanya, Kripto Vergi Kaçakçılığı için Adım Attı

Romanya’daki yetkililer, kripto para birimi operasyonlarından elde edilen geliri gizlediğinden şüphelenilen kişilere karşı bir düzineden fazla baskın düzenledi. Aramalar, kripto yatırımcıların değeri 50 milyon doları aşan kripto varlıkları bildiremediğini tespit eden daha önceki bir soruşturmanın ardından 2022’nin sonlarında gerçekleştirildi.

romanya kripto vergi kacakciligi konusunda harekete gectisfddf

Romanya’daki polis ve vergi yetkilileri, kripto para birimleriyle yapılan işlemlerden elde edilen kazançları gizleyerek vergi kaçırmakla suçlanan kişilere yönelik soruşturma kapsamında geçen yılın sonbaharında 17 baskın düzenledi. Bilgileri Romania Journal ile paylaşan Iordăchescu & Asociații hukuk firmasının ortağı Cristian Roman’a göre, başkent Bükreş’in yanı sıra Dâmbovița, Ilfov ve Olt ilçelerinde adresler arandı.

Araştırmacılar, saklamaya çalıştıkları vergiye tabi gelirin dijital para birimleriyle yapılan işlemlerden elde edildiğini iddia ediyor. Ön tahminlere göre, faaliyetleri devlet bütçesinde toplam 650.000 dolar tutarında kayıpla sonuçlandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala