bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,145.99 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.57 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 579.60 0.21%
solana
Solana (SOL) $ 172.86 1.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519801 1.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476079 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152682 1.92%

Risk sermayedarı a16z’den EigenLayer’a dev yatırım

Risk sermayedarı a16z'den EigenLayer'a dev yatırım

Kripto dünyasında yatırımlarıyla tanınan risk sermayedarı Andreessen Horowitz (a16z), kripto girişimi EigenLayer hamlesiyle dikkatleri üzerine çekti.

Bloomberg’in paylaştığı habere göre a16z, Washington Üniversitesi’nde doçent Sreeram Kannan’ın kurduğu EigenLayer’a 100 milyon dolar kaynak ayırdı. Kaynaklar, resmi açıklamanın önümüzdeki saatlerde paylaşılmasını bekliyor. EigenLayer, bir önceki Mart ayında Blockchain Capital liderliğindeki finansman turunda 50 milyon dolar yatırım almıştı.

a16z ortaklarından Ali Yayha, basına verdiği demeçte EigenLayer’ın kripto sektöründe önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Yahya, projenin yeni uygulamalar ortaya çıkarmasını bekliyor.

“İnsanlar, EigenLayer üzerinden oluşturulan yeni hizmetlerden pay almak için projeye yatırım yapacaktır.”

EigenLayer nedir?

Sermayedarların ilgisiyle adından söz ettiren EigenLayer, aynı anda birden fazla protokol üzerinde Ether (ETH) stake edilmesine olanak tanıyor. İnternet sitesindeki açıklamaya göre kullanıcılar daha düşük maliyet ödeyerek daha fazla ağı doğrulama imkanına sahip olabilir. EigenLayer, blokzincir geliştiricilerini ise kendi doğrulama ağlarını oluştururken karşılarına çıkması muhtemel yüksek maliyetlerden kurtarmayı amaçlıyor.

Projenin henüz kendine ait bir tokeni piyasalarda yer almıyor.

EigenLayer kurucusu Sreeram Kaman, yakın tarihte verdiği demeçte henüz bir altcoin oluşturmayı planlamadıklarını belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala