bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,907.12 1.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,394.75 1.86%
bnb
BNB (BNB) $ 570.56 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 162.56 1.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547222 5.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.41978 4.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.118839 2.81%

Ripple CEO’su: XRP ETF’leri kaçınılmaz!

xrp etf garlinghouse

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Consensus 2024’te önemli açıklamalarda bulundu. Garlinghouse, XRP ETF’lerinin beklentilerin aksine onaylanacağını savundu.

Garlinghouse, SEC’nin belirsiz kripto düzenlemelerini eleştirirken, ABD’de bir düzenleyici netliğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Ripple CEO’su, spot XRP ETF gündemine de değindi.

XRP garlinghouse etf

Ripple CEO’sundan XRP ve SEC açıklaması

Austin’de düzenlenen Consensus 2024’e katılan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, XRP, Solana ve Cardano ETF’lerinin onaylanacağını, bunun için sadece zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Garlinghouse, yasal engellere ve SEC’nin kurduğu baskıya rağmen XRP ETF’lerinin kaçınılmaz olarak onaylanacağını öne sürdü. Bilindiği üzere SEC, Ripple’ın kayıt dışı XRP satışı yaptığını öne sürerek dava açmıştı. Dava yıllardır devam ediyor ve iki taraf da geri adım atmıyor.

Garglinhouse, spot Bitcoin ETF’lerin onaylanmasını ve spot Ethereum ETF’lerin stake konusu üzerinden yenilenerek onaylanmasını örnek gösterdi.

Ripple CEO’su, “Bence bu sadece bir zaman meselesi ve bir XRP ETF’si olması kaçınılmaz, bir Solana (SOL) ETF’si olacak, bir Cardano (ADA) ETF’si olacak ve bu harika.” şeklinde görüş bildirdi.

Garlinghouse, SEC Başkanı Gary Gensler’in Kongre’ye çağrıldığını ve burada kendisine iletilen Ether’in menkul kıymet olup olmadığı yönündeki soruya cevap veremediğini hatırlattı. Ünlü CEO, Gensler’in baskıcı ve inatçı yaklaşımını eleştirdi.

Başkanlık seçimine de vurgu yapan Garlinghouse, “Her nasılsa Gensler, 70-80 yıl önceki Orange Grove testlerinin kripto için net kurallar sağladığına inanıyor. Bu hiç mantıklı değil ve SEC’in duruşu başkanlık yarışını bile etkileyecek kadar siyasi bir sorumluluk haline geldiği için tam bir rezalet.” yorumunda bulundu.

Spot Ethereum ETF’lerin ABD’de onaylanması yeni bir dönemi başlattı. Altcoin’lerin de ETF’ler aracılığıyla kabul göreceğine yönelik görüşler artmaya başladı.

ARK Invest CEO’su Cathie Wood, Ether ETF’lerinin ABD’de yaklaşmakta olan başkanlık seçimi nedeniyle onaylandığını öne sürdü. Wood, kriptonun seçim konusu olduğunu savundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala