bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,768.82 4.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.78 3.10%
bnb
BNB (BNB) $ 584.99 3.34%
solana
Solana (SOL) $ 144.50 2.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529976 1.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467084 1.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14968 11.00%

Rapor: Bitcoin madencileri satış yapıyor mu?

BTC etf spot

Bitfinex, Bitcoin madencilerinin rezerv satışlarını halving öncesinde yapması nedeniyle BTC’nin olumsuz bir senaryoyla karşılaşmadığını öne sürdü.

Kripto para borsası, 22 Nisan’da yayımladığı haftalık piyasa raporunda, Bitcoin madencilerinin kâr/beklenti satışlarını halving’ten önce gerçekleştirdiklerini ve bu durumun kısa vadede piyasa için avantajlı olduğunu belirtti.

Borsa, madencilerin rezerv satışlarının halving’ten önce gelmesini ve spot Bitcoin ETF’lerinin halving sonrası pozitif başlangıç yapmasını olumlu değerlendirdi.

kripto btc eth

Rapor: Bitcoin için kısa vadede olumlu senaryo

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 20 Nisan gecesi dördüncü halving’ini gerçekleştirdi. Bu halving ile birlikte madencilik blok ödülleri 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düştü.

Kripto para yatırımcıları, BTC’nin halving’ten sonra potansiyel bir satış baskısıyla karşılaşacağını ve madencilerin satışlarını halving sonrasına bıraktığını düşündü. Ancak BTC, halving’ten sonra yüzde 4,5’luk yükselişe imza attı.

Bitfinex’in yayımladığı haftalık piyasa raporuna göre, madenciler yarılanma öncesinde potansiyel BTC satışını gerçekleştirdi. Borsaya göre, ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’ler ise potansiyel bir satış baskısı yaydı. Ancak madencilerin güncel durumda satışa yanaşmaması, olası bir fiyat düşüşünün önüne geçti.

Bitfinex, “Madencilerin satışlarını önceden gerçekleştirdikleri ve bunun da kısa vadede piyasa için avantajlı olduğu görülüyor.” yorumunda bulundu.

Rapor, CryptoQuant’ın verilerine atıfta bulundu. Verilere göre, madenciler borsalara günde 374 BTC gönderiyor. Şubat ayındaki günlük ortalama 1.300 BTC’ye göre yüzde 70’lik bir düşüş anlamına geliyor.

Bitfinex, madencilerin BTC varlıklarını zaten sattığını veya makinelerini ve altyapılarını yükseltmek için teminat olarak gösterdiğini öne sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala