bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,920.20 2.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,269.47 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 580.38 1.28%
solana
Solana (SOL) $ 182.55 5.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.600619 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.416413 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133524 5.44%

Popüler altcoin’de hack skandalı

kripto hack loopring

Ethereum tabanlı merkeziyetsiz finans protokolü Loopring, iki faktörlü doğrulama sisteminin hack’lenmesi sonucu 5 milyon dolar kaybetti.

ZK-Rollup tabanlı katman-1 platformu Loopring, geçtiğimiz gün X üzerinden yaptığı paylaşımda hack’lendiğini duyurdu. Türkiye’de de büyük bir kitlesi bulunan Loopring, Guardian isimli iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) hizmetinin taklit saldırısı sonucu hack’lendiğini ve varlıkların çalındığını doğruladı.

Hacker, cüzdan sahipliğini ele geçirmek ve varlıkları çekmek için Loopring’in cüzdanlarını taklit etti. Kurtarma süreci başlatan hacker, sistemden sızmayı başardı. 2FA hizmeti, hacker’ın ilgili cüzdanlara erişmesine izin verdi.

Loopring, hack sonrası soruşturma başlattı

Loopring, hack’in arkasındaki kişinin veya kişilerin izini sürmek için kolluk kuvvetleriyle temas halinde olduklarını belirtti. Soruşturmanın detaylarının toplulukla paylaşılacağı aktarıldı.

Loopring ekibi, 2FA hizmetinin nasıl tehlikeye atıldığını irdelemek amacıyla Mist güvenlik uzmanlarıyla ortak çalışmaya başladığı açıkladı. Ekip, platform kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için geçici bir süreliğine Guardian ve diğer ilgili 2FA hizmetlerini askıya aldı.

Hacker, Loopring cüzdanlarından 5 milyon dolar çaldı. Proje ekibi, hacker’ın ilgili cüzdanlarını ifşa etti. Loopring ekibi, blokzincir ile hacker’a mesaj gönderdi. Mesajda, “Lütfen çalınan varlığı iade etmeyi ve ödül olarak yüzde 10’unu almayı düşünün. Bunu yapmanız halinde, bu konunun takibini durduracağız. Daha fazla görüşme için [email protected] adresinden veya tercih ettiğiniz herhangi bir yöntemle bizimle iletişime geçebilirsiniz” ifadesi yer aldı.

Ekip, 500.000 doları ödül olarak teklif etse de hacker’dan henüz ses çıkmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala