bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 2.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.11 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 557.80 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 142.37 1.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518754 3.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481814 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152726 0.43%

Paribu Sponsorluğundaki #KriptoVeteran Buluşmalarının On Yedincisi Gerçekleşti

Paribu sponsorluğundaki KriptoVeteran’da bu hafta, Bitcoin’in (BTC) son durumu ve ayı sezonu ile ilgili konular konuşuldu. Erkan Öz, Cemil Şinasi Türün ve İsmail Hakkı Polat, kripto para piyasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konu Başlıkları:

  • Bitcoin ve kriptoparalar ayı piyasasına mı girdi? 2021’de 2013 ve 2017’den farklı olan ne?
  • Paraguay yeni El Salvador olabilir mi? 
  • Çin’deki son gelişmelerin ardından Bitcoin madenciliği Batı’ya mı kayacak?
  • Kriptoparalar iş ispatından (PoW) pay ispatına (PoS) bir dönüşüm sürecinde mi? Ethereum Londra güncellemesi bu süreci nasıl etkileyecek?
  • NFT fırtınası dindi mi? NFT dünyasında neler oluyor?

Neler Konuşuldu?

Bitcoin ve kripto paraların ayı piyasasına girip girmediğini, bu senenin 2013 ve 2017 yıllarından farkının ne olduğunu soran İsmail Hakkı Polat, konuyu özetlemesi için sözü Erkan Öz’e bıraktı. Öz, şunları söyledi:

“Bence ayı piyasası yok. Yani şöyle zincir üstü veriler bu sezonun bitmediğini gösteriyor. Biz daha önce birçok göstergeye baktığımızda bir yükselişin tepe noktasını görmüyoruz. Bu açıdan daha yükseliş sezonu bitmedi. Bakıldığı zaman da halen piyasada bir zayıflık devam ediyor. Bu seneyi 2013 ile karşılaştırırsak eğer şöyle bir durum var, 2013 yılında yükseliş sezonu bitmeyen daha çok başlardayken çok hızlı bir artış oluyor ve onun ardından %70’lik bir düşüş oluyor. Bununla beraber toparlanması aylar sürmüştü. Bizim şu anda yaşadığımız düşüş %52 civarında. Şu anda 2013 ve 2017’den de daha yavaş bir hızda bitcoin ilerliyor. Ama bu durumda iyi bir şey. Teknik göstergelerde de bahsedilen dirençler aşılabilirse güzel şeyler olabilir diye düşünüyorum.”

İsmail Hakkı Polat; “Paraguay yeni El Salvador olabilir mi? Ülkelerde neler oluyor?” sorusunu Erkan Öz’e yönellti. Öz, şu ifadeleri kullandı:

“Bütün bu konular birbiri ile bağlantılı. Tabii mutlaka başka ülkelerde El Salvador’un arkasından gelecek. Bu ülkeler arasında Paraguay aralarından biri olabilir mi dersek öncelikle Paraguay’da bir kongre var. Aynı zamanda ülkenin en büyük kripto para bosası ile bir araya gelip bir proje gerçekleştiriyorlar. Bu projede El Salvador modeli. Bu projenin en önemli parçası; Paraguay çok büyük bir temiz enerji üreticisi olması ülke olarak bu ajanstajdan El Salvador modeli ile yararlanmayı düşünüyorlar. Olursa piyasaya çok iyi dinamizm gelir bunun arkasından Nijerya olabilir.”

Çin’deki son gelişmelerin ardından Bitcoin madenciliği hakkında Cemil Şinasi Türün’nün düşüncelerini soran İsmail Hakkı Polat sözü Türün’e bıraktı. Türün, konuyu şu şekilde anlattı:

Ortada bir hata var mı öncelikle onu kavrayamıyorum. Çin’in de içersinde tek bir tane parti yok ve birbiriyle çatışan iki grup olduğu söyleniyor. Gördüğüm kadarıyla Amerika’da Biden seçildikten sonra yayınlanan bir dökümanda yeni bir soğuk savaş ilan etti aslında Çin’e karşı. Düşünüldüğünde bitcoin madenciliği çip konusuna bağlı ve dijital para yaptığı için bunu Amerika bir savaş tehditi sayıyor. Amerika özellikle bu konuda vurgulamak istediği konu Bitcoin madenciliğini gizlice desteklediğini ve doları tehdit ettiğini düşünerek, bu perspektifte madenlerin Kuzey Amerika’ya doğru kayması doküman çerçevesinde incelendiğinde daha anlamlı hale geliyor.”

İsmail Hakkı Polat, “Ethereum Londra güncellemesi bu süreci nasıl etkileyecek? Ve Ethereum temmuz ayında ne yaşayacak” sorusunu da Cemil Şinasi Türün’e yönlendirdi. Türün, şunları söyledi:

Genellikle ethereum’un parasından değil de ethereum teknolojisinden bahsetmek daha doğru oluyor. Ethereum’a gelecek olan güncellemede en önemli detay, EYP diye kısaltılmakta yani ethereum iyileştirme projesi olarak. Ethereum’da şu anda fiyatlarının yorulmuş olmasından kaynaklı olarak komisyonlarının pahalı olması gündemde. NFT ve Defi denilen iki tane aplikasyon geliştirildi. Her ikisinde de yapılan işlemlerin çoğu Ethereum üzerinde yapılmaktadır.”

Yayına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala