bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,431.26 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.97 0.13%
bnb
BNB (BNB) $ 612.83 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 143.96 1.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52514 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470913 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150384 0.44%

NavCoin Nedir? NAV Coin Yorum ve Geleceği 2022

NAVCoin

Bu yazımızda NavCoin nedir, kripto para birimi NAV nedir, NAV coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte NAV coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…

Son zamanlarda NavCoin’e yeniden ilgi olsa da, aslında oldukça yerleşik bir projedir. Piyasayı vuran son kripto para birimleri dalgasından çok önce olan 2014 yılında piyasaya sürüldü. Aynı zamanda, topluluk tarafından yoğun bir şekilde yönlendirildiği için oldukça iyi bilinmektedir.


NavCoin Nedir?

NavCoin, anonim ve kullanımı basit olacak şekilde tasarlanmış bir kripto para birimidir. 2014 yılında kurulan, son ICO dalgasından önce gelen daha eski bir kripto para birimi sınıfına aittir. NavCoin zamanın testinden iyi geçti. Son dört yılda çeşitli yükseltmeler, özellikler ve iyileştirmeler gerçekleştirdi. Ekip kendini işine adamış ve bilgili ve sonuç olarak platform istikrarlı bir büyüme kaydetti.

Bununla birlikte, NavCoin, en iyi gizlilik madeni parası olma yarışındaki diğer rakiplerin gördüğü türden bir büyüme görmedi. Dash, Zcash ve Monero, benimseme ve finansman açısından NavCoin’i geride bıraktı. 2017 yılında, tasarım, kullanılabilirlik ve deneyimi vurgulamaya başladıkları için proje bir geri dönüş gördü. NavCoin, özel işlemlerin kullanımını basit ve hızlı hale getirmek istiyor.

NavCoin Nasıl Çalışır?

Orijinal Bitcoin kodu, NavCoin kodunun temelidir, ancak geliştiriciler Bitcoin’in birkaç temel özelliğini değiştirmiştir. İlk olarak, NavCoin, NavTech olarak bilinen ikincil bir alt zincir uygular. NavTech, işlemlerin anonimleştirilmesini ve karıştırılmasını sağlar. İkincisi, NavCoin, Bitcoin’in çalışma kanıtı algoritmasını, hisse kanıtı için değiştirir. Ek olarak, NavCoin işlemleri genellikle Bitcoin’den daha hızlı ve daha ucuzdur. Gelecekte, doğrudan blok zincirine kodlanmış merkezi olmayan uygulamaları da destekleyecekler.

İşlem Süreleri, Ücretler ve Ölçeklenebilirlik

İlk günlerden beri, NavCoin’in güçlü taraflarından biri hızlı işlem süreleri olmuştur. NavCoin, Bitcoin’in on dakikasının aksine her otuz saniyede bir blok onaylarını görür. Bu, Monero (2 dakika) ve Zcash’ten (2,5 dakika) daha hızlıdır. Dash ayrıca ortalama 2,5 dakikalık blok sürelerine sahiptir, ancak ana nodeleri anında işlem göndermeyi mümkün kılar. Bununla birlikte, NavCoin, herhangi bir popüler gizlilik kripto parasının en hızlı standart blok süresine sahiptir.

NavCoin’in Güçlü Yönlerinden Bazıları

Bu hızlı işlemler de pahalı değil. Bitcoin ve Ethereum gibi para birimlerinin yüksek madenci ücretleri ile sorun yaşadığı durumlarda, NavCoin işlem maliyetlerini düşük tutar. Standart bir işlem göndermek için ortalama ücret yalnızca 0.0001 NAV’dir. Ancak özel, şifreli işlemler daha pahalı olabilir.

Nav Coin ayrıca ölçeklenebilirlik endişeleri için ileriye bakıyor. Madencilikle ilişkili enerji tüketimini azaltan bir hisse senedi konsensüs algoritması kanıtı zaten kullanıyorlar. Topluluk ayrıca SegWit’i zaten oyladı ve etkinleştirdi, bu da blok boyutunu küçülttü. Gelecekteki teklifler, Bitcoin’in Lightning Network’ünün bir eşdeğerini uygulayacak ve bazı işlemleri anında ödemelerle zincirden çıkaracak.

NAVCoin 2

Anonimlik ve Takip Edilemezlik

Topluluk, NavCoin’i kesin olarak bir “gizlilik parası” olarak tanımlıyor. Ancak, mahremiyet isteme nedenleri kabataslak veya kötü niyetli değildir. Aslında, token gizliliği ve izlenemezlik, bir finansal sistem ve bir para birimi için önemli bir işlevdir. Bir tokenin değiştirilebilirliğine – herkesin herhangi bir tokeni kabul etme yeteneği – katkıda bulunur, çünkü tokenin geçmişi izlenemez. Her NAV tokeni eşit derecede değerlidir ve bilinen bir geçmişi yoktur.

NavCoin’de anonim işlemler gerekli değildir ve hatta standarttır. İsteğe bağlı. Ancak NavCoin’in anonim işlemlerini etkinleştirmeyi seçerseniz, işlem blok zincirindeki gönderen hesabınızdan ve IP adresinizden tamamen ayrılır.

NavCoin asimetrik şifreleme uygular

Bu anonim işlemler, NavTech alt zinciri kullanılarak gerçekleştirilir. Bu benzersiz çözüm, bir kullanıcının ana blok zincirinin bir alt zinciri aracılığıyla bir alıcıya NAV göndermesini sağlar. İşlem şifrelenir ve gönderici, işlem için NAV’yi doğrudan alıcıya göndermek yerine NavTech alt zincirine iletir. NavTech alt zinciri, işlemin etrafından dolaşan birden çok sunucu ve şifreleme katmanı içerir. NavTech daha sonra son ödemeyi NavTech sözleşmesinin yönettiği bir simge havuzundan alıcıya gönderir. Göndericiden gelen orijinal tokenler, alıcının aldığı tokenlerle aynı değildir.

Özel işlemler, NavTech alt zinciri üzerinden yönlendirilir.

Yönetilen bir token havuzunda katmanlı şifreleme ve karıştırma, NavCoin’in gizlilik yöntemidir. Kimsenin bir NavTech işlemini nihai varış noktasına kadar takip edememesini sağlar. NavCoin, NavTech alt zinciri aracılığıyla NAV’ın dolaşımını artıran ve gerçek işlemlerin izini daha da karıştıran sahte işlemler ve sahte hesaplar gibi daha da sağlam gizlilik önlemlerini sürekli olarak uygulamayı planlıyor.

Değerlik Platformu

Geliştirme sürecindeki gizlilik önlemlerine ek olarak, NavCoin’in geliştirilmekte olan ve onu bir para biriminden daha fazlasına dönüştürecek projeleri de var. Valence Platformu, NavCoin’in kardeş projesidir. NavTech alt zincirine güç sağlar ve ayrıca birçok başka kullanım için işlevsellik sağlar. Valence, merkezi olmayan uygulamalar için ilk anonim platform olmayı hedefliyor.

Ancak, diğer merkezi olmayan uygulama platformlarının aksine, Valence sanal bir makine kullanmaz. Valence, blok zincirinde barındırılan bir ortamda kodlama yapmak yerine, geliştiricilerin doğrudan blok zincirine kodlama yapmasına izin vermeyi amaçlar. Bu zor bir teklif ve geliştirme ekibinin uğraştığı her türlü güvenlik endişesi var. Valence, elbette, NavCoin’den ayrı bir blok zinciri işletiyor. 

Değerlik Zinciri Yapısı

Valence henüz piyasaya sürülmedi, bu yüzden tam olarak nasıl çalıştığına dair tam bilgiye sahip değiliz. Söylemeye gerek yok, bu büyük bir zorluk, ancak NavCoin ekibinin başarması durumunda geliştiriciler için benzersiz bir deneyim sunan zorlayıcı bir çözüm olabilir.

Proof of Stake Madenciliği

Diğer kripto para birimlerinin çoğu, bir tür iş kanıtı madenciliği uygularken, NavCoin, hisse ispatını ilk uygulayanlar arasındaydı. Proof of Stake, kullanıcıların yeni bir blok oluşturma fırsatı elde etmek için NAV varlıklarının bir kısmını oluşturmasına dayanır. Ağ, oluşturduğunuz yeni bloğu onaylarsa bir ödül alırsınız. Bloğunuz kötüyse veya hileli işlemler içeriyorsa, stake kanıtı algoritması stake ettiğiniz tüm coinleri alır. Bu, dürüst blok oluşturmayı teşvik eder.

NavCoin ile, NAV’nizi stake ederek yüzde beş faiz elde etmek mümkündür. Ancak bunu yapabilmek için ağda bir stake node çalıştırmanız gerekecek. Bunu, NavCoin Core istemcisini indirerek ve stake etmek istediğiniz NAV miktarını ayarlayarak bilgisayarınızda yapabilirsiniz. Alternatif olarak, bir Raspberry Pi satın alabilir ve onu sizin için bir stake node çalıştıracak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu uygulama için Arduino istemcisine Nav Pi denir. Raspberry Pi, kripto paralarınızı stake etmek için daha az enerji kullanır ve her zaman açık olabilir. Ayrıca Core istemcisinin yaptığı gibi ana bilgisayarınızda pil veya işlem gücü tüketmez.

NAV Coin Yorum ve Geleceği 2022

NavCoin bir süredir buralarda, ilerleme kaydediyor ve özel ödemeler ve anonim DApps alanında ilginç işler yapıyor. Bununla birlikte, onlarla aynı zamanda kurulmuş olmalarına rağmen, benzer gizlilik projelerinden önemli ölçüde daha düşük bir piyasa değeri ile nispeten radarın altında uçmaya devam ediyorlar. Sonuç olarak, bu projenin değerinin düşük olup olmadığına veya rakiplerinin gizlilik yarışında onu geride bırakıp bırakmadığına karar vermek için kendi araştırmanızı yapın.

NAVCoin Grafiği


NAV Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 NAV Coin 2,23 TL TL’den işlem görüyor. NAV Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -0.18% değişim gösterdi. NAV Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 26,491 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 5,262,389 dolar seviyesinde.

NAV Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 NAV Coin $ 0.068434 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle NAV Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 5.53 dolarla kaydetti. Bununla birlikte NAV yılın en düşük seviyesini ise 0.1151 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala