bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

Moğolistan’ın En Büyük Bankası Kripto Paralar ile İlgili Hizmetler Sunacak

Mogolistanin En Buyuk Bankasi Kripto Paralar ile Ilgili Hizmetler Sunacak 1

Ülke, kripto para dostu bir ülke olma yolunda yavaş ama emin adımlar atmaya devam ediyor.

Moğolistan’ın en büyük bankası yakında saklama, havale, mevduat, krediler ve kripto para yönetimi dahil olmak üzere kripto para hizmetleri sunmaya başlayacak.

Eski Samsung geliştiricileri tarafından kurulan Blockchain şirketi Hexland ve teknoloji şirketi Delio, Ulan Batur merkezli Moğolistan Ticaret ve Geliştirme Bankası veya TDB Bank ile çalışmaya başlamayı kabul etti. Ülke çapında 50 şubesi ile Moğolistan’ın en eski bankalarından biridir ve toplam varlıklar açısından 17 Moğol bankası arasında ikinci sırada yer almaktadır.

Ancak anlaşma yukarıda belirtilen üç tarafla sınırlı değil. Medya kuruluşu, ortakları arasında kripto para madenciliği devi Bitfury’nin de bulunduğu bir Moğol maden kaynağı ve blok zinciri şirketi olan MDKI’nin de anlaşmaya dahil olduğunu detaylandırdı.

Öncelikle TDB Bank endüstriyel müşterilerle çalışmaktadır. Portföyünde 400’den fazla Moğol şirketi yer alıyor ve onlara proje kredileri, ticari krediler, finansal danışmanlık ve diğerleri gibi hizmetler sunuyor.

Hexland bu arada diğer çözümlerin yanı sıra blockchain akıllı sözleşme geliştirme ve doğrulamanın yanı sıra cüzdan geliştirme gibi hizmetler de sunuyor.

Delio’dan isimsiz bir yetkili, bu ortaklık sayesinde mümkün olan en fazla kaynakla “Küresel sanal varlık finans piyasasına girmek için tüm hızımızdayız” dedi. Ancak, Moğollara bu tür kripto para hizmetlerini sunmak için resmi olarak bir lansman tarihi belirlenmedi.

2019’da Ulanbatur Şehri yönetimi, nihayetinde elektrik faturaları ve devlet sübvansiyonları için ödeme yöntemlerini Terra stablecoin ile değiştirmek için Terra adlı Güney Koreli bir blockchain şirketi ile ortak olmayı kabul etti.

Moğolistan 2018’den beri kripto alanında adımlar atıyor. Ülkenin en büyük mobil telekom operatörün, Moğolistan’ın kendi dijital para birimini çıkaran ilk lisanslı kuruluşu olduğunu bildirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala