bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,972.21 3.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,283.24 3.53%
bnb
BNB (BNB) $ 582.52 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 182.98 6.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.603608 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.418466 6.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134827 7.92%

Mehmet Şimşek, kripto tasarısı için seçim sonrasını işaret etti

mehmet şimşek kripto tasarısı türkiye

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto tasarısının hazır olduğunu ve seçimden sonra çıkacağına inandığını belirtti.

Bloomberg HT’nin konuğu olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, özellikle merakla beklenilen kripto tasarısı hakkında konuştu. Aylardır devam eden kripto tasarısının hazır olduğunu ifade eden Şimşek, 2024 Türkiye yerel seçimleri sonrası tasarının çıkacağına inandığını ifade etti. 31 Mart’ta gerçekleşecek seçimler göz önüne alınırsa, kripto tasarısı Nisan ayına sarkabilir.

Mehmet Şimşek, kripto tasarısında vergi konusuna da değindi

Bloomberg HT’ye demeçler veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomik görünümü ve kripto para tasarısı hakkında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

kripto tasarısı şimşek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

Kripto tasarısının tamamlanmış olduğuna dikkat çeken Şimşek, tasarının 31 Mart Türkiye yerel seçimleri sonrası yürürlüğe girebileceğini belirtti. Birçok kripto yatırımcısının merak ettiği bir diğer konu ise vergi durumu olmuştu. Şimşek, “Şu an itibarıyla borsaya ya da başka bir alana yönelik piyasayı bozacak herhangi bir vergi düzenlemesi gündemimizde değil.” diyerek yüreklere su serpti.

Şimşek‘in açıklamalarına göre, kripto tasarısının içerisinde vergi detayı yer alsa bile bu piyasayı bozacak şekilde uygulanmayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye’nin gri görünümü hakkında da detay verdi. Bakan, “FATF, Türkiye’nin kara para aklanması ve terörizmin finansmanı önlenmesi planında eylemlerinin tamamını yerine getirdi. Bu kararın ikinci aşamasında Nisan-Mayıs ayında yerinde denetim için heyet gelecek. Büyük ihtimalle 2024 Haziran’da siyasi mülazahalar devreye girmezse Türkiye listeden çıkacak.” yorumunda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala