bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,690.33 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.40 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 616.44 2.49%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529711 1.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473631 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152217 1.16%

Malezya ve Çin, ABD Dolarına Bağımlılığı Azaltmak İçin Harekete Geçiyor

Bitcoin Yeniden 28 Bin Dolari Asti

ABD dolarına bağımlılıktan uzaklaşmak bölgede daha büyük bir öncelik haline geldiğinden, Çin ve Malezya bir Asya Para Fonu ile ilgili tartışmaları ilerletmeyi düşünüyor. Malezya Başbakanı Enver İbrahim’in Çin’in bir Asya Para Fonu kurma teklifine açık olduğunu söylediği bildirildi.

Malezya ve Çin, ABD Dolarına Bağımlılığı Azaltmak İçin Adım Atıyor

Başbakan Enver İbrahim, Çin’in Malezya ile bir Asya Para Fonu kurma müzakerelerine açık olduğunu belirterek, dolara bağımlılığı azaltmak için onlarca yıllık bir öneriyi yeniden canlandırdı.

975191 514620181

Malezya Başkanı’na göre; Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, iki ülkenin ve bölgedeki diğerlerinin kendilerini dolar ve Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF)  uzaklaştırmasına yardımcı olacak bir ajans önerisiyle ilgili görüşmeleri memnuniyetle karşıladı.

Malezya, kendisini dolar bağımlılığından kurtarmaya çalışan birkaç Asya ülkesi arasında yer alıyor. Merkez bankası, kendi para birimlerinde ticaret yapmak için Çin Halk Bankası ile birlikte çalışıyor.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim parlamentosunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile bir görüşmem olduğunda, hemen Enver’in Asya Para Fonu ile ilgili önerisine atıfta bulunuyorum.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala