bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,517.09 4.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,258.34 4.53%
bnb
BNB (BNB) $ 578.53 2.60%
solana
Solana (SOL) $ 182.06 8.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598304 1.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415112 7.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131228 7.64%

Kurumsal Yatırımcılar Neden Bitcoin (BTC) Satın Almayı Bıraktılar?

bitcoin ve faiz

Grayscale’in Bitcoin satın alma oranı göz önüne alındığında, kripto para fonu yönetim şirketi var olan her bir Bitcoin’i almaya çalışıyor gibi görünüyor.  Ancak bu durum üç haftadan daha uzun bir süre önce durdu ve o zamandan beri tekrar gerçekleşmedi.

Grayscale Bitcoin Trust Fonu (GBTC), tipik olarak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile haftalık olarak en son Bitcoin alımlarını açıklayan bir dosya yayınlar. Ancak bu raporun son kez gönderildiği tarih, şirketin yaklaşık 20.000 BTC satın aldığını açıkladığı 25 Haziran’dı.

Bir Grayscale sözcüsü BTC alımlarındaki durmanın geçici olduğunu ve idari anlamda sessiz bir dönemden kaynaklandığını söyledi.Her halükarda, Grayscale o zamandan beri yeni Bitcoin alımları hakkında SEC’e rapor sunarak açıklama yapmadı.

Grayscale, Bitcoin’e Olan Kurumsal İlginin Göstergesidir

GBTC’nin, daha sonra onlardan kazanç beklentisi üzerine varlık satın alan bir riskten korunma fonu olmadığını belirtmek önemlidir. Bunun yerine, yatırımcılar hisselerini her aldığında Bitcoin satın alır. Halen her bir hisse 0.00095891 BTC’ye karşılık gelmektedir.

İkinci çeyrekte, Grayscale’in kurumsal yatırımları %84’e kadar geldi ve çoğunlukla hedge fonlara, kurumsal yatırımcılardan talep geldi. Dolayısıyla bu geri dönüş, varlığa olan kurumsal ilginin bir göstergesidir. Şirket, madenciliğinden daha fazla Bitcoin satın alarak bu durumdan övündü:

“Bitcoin’in Mayıs ayında yarılanmasından sonra, Grayscale Bitcoin Trust’a giren aynı dönemde yeni çıkarılan Bitcoin sayısını aştı. Yeni çıkarılan Bitcoin’e kıyasla Grayscale Bitcoin Trust’a çok fazla giriş olduğundan, arz tarafı basıncında önemli bir azalma var ve bu da Bitcoin fiyatı için olumlu bir işaret olabilir.”

Kurumsal Yatırımcılar Neden Satın Almayı Bıraktı?

Bu ani geri çekilmeyle ilgili en az birkaç olası açıklama vardır. Birincisi mevsimliktir – Temmuz yatırım faaliyeti için yavaş bir zaman olma eğilimindedir. Birçok varlık yöneticisi seyahat eder veya tatile çıkar. Başka bir neden, Bitcoin’in son birkaç ay içinde çok fazla hareket yapmamış olması olabilir.

Kara Perşembe sonrasındaki hızlı toparlanma, geleneksel pazarlardaki sorunlar ve abartılı teşvik paketlerinden gelen belirsizlikten rahatsız olan yatırımcıların dikkatini çekti. Ancak Mayıs ayının başından itibaren, Bitcoin “kararsız” bir modda kaldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala