bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Kriptonun kralı: BlackRock RWA fonunda büyük patlama

blackrock fon rwa buyume

Yatırım devi BlackRock, RWA (Gerçek Dünya Varlıkları) alanına giriş yaparak BUIDL fonunu oluşturmuştu. 5 milyon dolar ile başlayan fon, Ondo gibi projelerin de desteğiyle 245 milyon dolara ulaştı.

Kripto para piyasasını hareketlendiren ve yeni bir trendi başlatan BlackRock, son günlerin en çok konuşulan şirketlerinden birisi oldu. BlackRock, RWA (Gerçek Dünya Varlıkları) alanında attığı adım ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Küresel yatırım devi, Ethereum ağında RWA girişimi BUIDL (BlackRock USD Kurumsal Dijital Likidite Fonu) ürününü oluşturdu. Fon, tokenizasyon üzerine hizmet vermek üzere başlatıldı. 5 milyon dolar ile başlatılan fon, kripto projelerinin de desteğiyle 245 milyon dolar çekti.

blackrock rwa

BlackRock RWA trendinin önünü açtı

Trilyon dolarlık yatırım yöneticisi BlackRock, Securitize adlı bir firmayla birlikte RWA fonu oluşturdu. Fon, Ethereum ağında tokenize edildi. Fonun token adı ise BUIDL oldu. BUIDL, başlangıçta 5 milyon dolar ile hizmete koyuldu.

BlackRock’ın fonu, ABD dolarına eşit olacak bir şekilde yürütüyor. 1 BUIDL’nin değeri 1 dolar olacak. Böylelikle varlık tokenizasyonunda denge güdülecek.

Yatırım devi, fonun varlıklarının tamamını nakde, ABD hazine bonolarına ve repo sözleşmelerine yatırıyor.

BlackRock rwa fon

BlackRock’ın RWA fonu BUIDL, geçtiğimiz haftaki lansmanından bu yana 245 milyon dolar topladı. Ethereum ağında yürütülen fona, popüler RWA projesi Ondo da destek oldu. Ondo, ABD tahvillerinde bulunan OUSG isimli varlıklarının bir kısmını BUIDL’e tahsis etti. Bu tahsisin miktarı ise 95 milyon dolar oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ondo, “BlackRock’ın BUIDL’in lansmanıyla menkul kıymet tokenizasyonunu benimsemesini ve özellikle de ekosistem katılımcılarıyla geniş çaplı iş birliğini görmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

BlackRock, spot Bitcoin ETF’lerinde de güçlü ilerleyişini sürdürüyor. Varlık yöneticisinin ETF ürünü IBIT, ilk işlem gününden bu yana 13,86 milyar dolar net para girişi gerçekleştirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala