bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,967.41 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.38 2.84%
bnb
BNB (BNB) $ 560.44 2.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.28 7.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501547 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467868 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153114 3.69%

Kriptolar Neden Teknik Olarak Bir Devrimdir?

glowing green bitcoin tzotf1rswnwcb04o

Son on yılda, kolaylığa erişmek adına dijital dünyaya uyum sağladık ve ona doğru yöneldik. İster yiyecek satın almak gibi günlük faaliyetler, ister yatırım yapmak gibi daha hassas faaliyetler için olsun, hiçbir şey dijitalleşmenin başarısını yenemez.

Ne zaman yatırım konusu gündeme gelse, birçok insan geriliyor. Nereye ve nasıl yatırım yapacağımızı bilmediğimiz için değil, herkesin çıldırdığı moda kelime olan, kriptolar yüzünden.

Kripto bu noktada eski bir konu olsa da finans piyasasında ve insanların zihninde hâlâ çok büyük bir yere sahip. Ancak, onu diğer yatırım biçimlerinden farklı kılan nedir? Ya da onda bu kadar benzersiz olan ne? Kripto para birimleri veya bizim dediğimiz adıyla Kripto, dünya çapında popüler hale geldi. Sadece belirli bir ulusu değil, dünyayı da kenarlarından ele geçirdi. Ancak bu konuda acemi olduğunuz için değerinin veya nasıl büyük resmin bir parçası haline geldiğinin farkında olmayabilirsiniz.

Temel Giriş ve Tanım

uvkEOW6MIXZRQZkvP464qMaDbJJ2 0893pfp

Kripto, tipik bir para değil, e-cüzdanlarda veya bilgisayar dosyalarında saklanan elektronik paradır. Kripto paralarımızı görüntülemek veya transfer etmek için, platformunda gerçekleştirilen her işlemi herkesin erişimine açık olarak depolayan Blockchain teknolojisine ihtiyacımız vardır.

Kripto hakkında büyüleyici bir gerçek, mahremiyeti geliştirme şeklidir. Yalnızca sahibi tarafından erişilebilen 12 kelimelik benzersiz bir parola olan özel bir anahtar aracılığıyla kripto paralarınıza yalnızca siz erişebilirsiniz.

Ortalıkta binlerce kripto para birimi varken, ilk ve en ünlüsü Bitcoin’dir. Bunun dışındaki tüm paralara altcoin denir. Ethereum en ünlü Altcoin’dir. Ancak bu, diğerlerini daha az değerli veya talep edilir yapmaz. Odaklanılması gereken bir şey var ki, tüm Kripto para birimleri aynı amaca hizmet etmiyor. Değer ve fayda bakımından farklılık gösteriyorlar.

Kripto paralar, birçok yönden oyun değiştirici hale gelmiştir. Para depolama, mal ve hizmetlere harcama yapma ve en önemlisi iş yapma biçimimizde şimdiden devrim yarattı ve devrim yapmaya devam ediyor. Ama sadece bununla sınırlı değil. Kriptonun dünyayı hepimiz için daha iyi, daha iyi veya en iyi yer haline getirmesinin birçok başka yolu var.

Düşük dolandırıcılık riski

Paranın depolanması ve yönetimi ile uğraşırken en büyük endişe, çok düzenli hale gelen dolandırıcılık faaliyetleridir. İster ödemeler için kredi kartı kullanın, ister paranızı transfer edin, çok dikkatli olmalısınız çünkü dolandırıcılık herkes için büyük bir endişe kaynağıdır. Peki, Kripto burada nasıl yardımcı oluyor? Düzenleyici bir kurum tarafından işletilmiyor; dolayısıyla banka hesabınıza bağlı durumda değildir. Tüm işlemler blok zincirinde saklanır ve kaydedilir, bu da dolandırıcılık riskini azaltır.

Kitle fonlaması

Birçoğu kitle fonlaması terimine aşina olmayabilir, o yüzden önce onu anlayalım. Girişimciler için para toplamanın popüler bir yolu kitlesel fonlamadır. Genellikle internet üzerinden yapılır. Öyleyse, Kripto buraya nasıl konu oluyor? İlk Para Arzı Teklifi olan ICO’nun yardımıyla bu süreci geliştiriyor. Kripto para birimleri, yeni başlayanlar için bir finansman kaynağı olarak kullanılan ICO’ların etrafında dolaşıyor. Yıllar boyunca Kripto, kitle fonlamasını olumlu yönde etkiliyor.

Para transferi sürecini hızlandırır

bitcoin graphic

İster kişisel ister profesyonel olarak, ulusal veya uluslararası para transferi yapmak gerçekten bir zorunluluk haline geldi. Ancak bazen saatler hatta bazen günler sürebileceği gibi zaman alıcı bir çile de olabilir. Paranızın güvende olduğundan nasıl emin olabilirsiniz? İşlemi kolaylaştırmak için Kripto transferlerinin yapıldığı yer burasıdır. Sadece anında aktarılmazlar, aynı zamanda herhangi bir ücretten muaftırlar ve blok zinciri aracılığıyla kolayca takip edilebilirler.

Birkaç işletme için bir bel kemiğidir

Çoğu kişinin, seçenekler ve markalar listesinden mükemmel ürünü bulmak için mağaza mağaza dolaşmaktansa, satın alma işlemlerini çevrimiçi yapmayı tercih ettiği görülüyor. Ancak Kripto, satın alma işleminde nasıl yardımcı oluyor? Doğru öğeyi seçtikten ve ödemeye hazır olduktan sonra kripto paralar kullanılabilir. Kripto paraları bir ödeme şekli olarak kabul eden birkaç girişim var. Bu, dünyanın dört bir yanındaki satıcılar için fırsatlar yaratılmasına da yardımcı oldu.

İnsanlara dengesiz paralar için bir alternatif sundu

Enflasyon zamanlarında, paranızı güvenli ve istikrarlı tutmak çok önemlidir. Enflasyonun, çeşitli para birimlerini nasıl etkilediğini görmek, oldukça şok edici. Ancak kripto, her yerde kabul edilme avantajına hizmet eder ve aynı zamanda kur ve faiz oranlarına eğilimli değildir. Kripto sadece gelecek için bir yatırım değil, aynı zamanda günümüz için bir faydadır.

Kripto’nun teknolojide neden devrim yarattığını destekleyen daha birçok neden var. İnsanlara, bankalara aktarılabildiği ve tekrar insanların eline geçebildiği için paralarının kontrolünü kişilere verir. Ayrıca ölçeklenebilirlik sunar ve uluslararası transferleri veya işlemleri sizin için kolaylaştırır.

Kapanış

Kripto paralar bir oyun değiştirici niteliğinde olsa da, artılarını ve eksilerini tanımak için hala temel bir anlayıştan veya dahası derin bir çalışmadan geçmeniz gerekiyor. Avantajlı olduğu kadar, oldukça oynaktır ve fiyatları aralıklarla değişir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala