bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,837.18 2.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.02 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 578.94 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 181.97 5.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597281 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415602 4.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133456 4.91%

Kriptoda yeni dönem: Öğrenme aşaması bitti

google trends kripto zincir ustu

Google’da zincir üstü aramalar tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, kripto sektöründe yeni bir dönemin başladığına değindi.

Google Trends verilerinde, on-chain (zincir üstü) terimine yönelik ilgi dikkat çekti. Google’da zincir üstü aramaları Mayıs ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Kripto girişimi CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, artan ilgiyi değerlendirdi. Ki Young Ju, kriptoda öğrenme aşamasının sona erdiğini dile getirdi.

kripto

Kriptoda odak noktası zincir üstü

Geçtiğimiz beş yılda, on-chain (zincir üstü) terimine yönelik aramalar 100 üzerinden 25’in altında seyretti. Kriptoda ilginin memecoin‘lere kayması, zincir üstü gibi terimlerin geride kalmasını sağladı. Yine de zincir üstü aramaları, Mart ayında kısa bir artışla 100 üzerinden 30 seviyesine yükseldi.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, geçtiğimiz gün X üzerinden bir yazı yayımladı. Ünlü CEO, bir zamanlar teknoloji jargonu olan ve insanların anlamlandıramadığı zincir üstü teriminin şimdilerde yaygın olarak bilindiğine değindi. Ki Young Ju, öğrenme aşamasının sona erdiğini ve bir sonraki aşamanın her şeyi zincir üzerinde kaydetmek olduğunu ifade etti.

Google Trends verileri, zincir üstü teriminin son 30 gün içinde en fazla Nijerya’da aratıldığını gösterdi. Afganistan ve Etiyopya ise Nijerya’yı takip etti.

Google’da en çok “onchain token”, “onchain coin”, “onchain crypto” ve onchain summer” terimleri aratıldı. Onchain summer terimi Coinbase’in katman-2 ağını tanıtmak için kullandığı sloganlardan birisi olarak biliniyor.

Base’in yaratıcısı Jesse Pollak, Mart ayında zincir üstü teriminin en çok kullanılan sektörel kelimelerden daha iyi performans gösterdiğini ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala