bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,242.28 3.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,275.53 2.97%
bnb
BNB (BNB) $ 582.39 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 182.99 6.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.6058 0.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.417782 6.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134702 7.53%

Kriptoda yeni bir pazar: 100 milyon kullanıcı

telegram oyun kripto

Telegram’da popülerleşen oyunlar 100 milyon kullanıcıya ulaşarak kriptoda yeni bir pazarın oluşmasını sağladı. Bu oyunlar, reklam ve arayüz modelleriyle kullanıcıların kripto ile etkileşime girmesini sağlıyor.

TON ekosisteminin ilk tap to earn (TTE) projesi olan Notcoin, yeni bir dönemin kapısını araladı. Telegram üzerinden dokunarak puan kazanma sistemine sahip bir oyun projesi olan Notcoin, milyonlarca kullanıcı tarafından ziyaret edildi.

Notcoin, oyunculara topladıkları puanlar kadar kripto para airdrop’u yapmasıyla yeni bir trend’i başlattı. Telegram üzerinden piyasaya sürülen oyun projeleri, milyonlarca oyuncuya erişti.

Hamster Kombat isimli bir Telegram oyunu, 100 milyon oyuncu tarafından tercih edildi.

blokzincir kripto

Kripto, Telegram ile büyüyebilir

Telegram tabanlı tap to earn (TTE) oyun projesi Hamster Kombat, geçtiğimiz gün 100 milyon oyuncuya ulaştığını açıkladı. Airdrop yapması beklenilen projeye, Mayıs ayından sonra yoğun ilgi gösterildi.

Telegram’da oynanabilen diğer oyunlar da 10 ila 20 milyon arası oyuncuya sahip durumda. Catizen, TapSwap, Blum ve MemeFi gibi oyunlar bu alanda ön plana çıkıyor.

Oyunların doğrudan veya dolaylı yoldan kripto ile ilişkili olması, yeni bir pazar algısını gündeme getirdi.

Bilindiği üzere, boğa piyasasının en önemli ölçütlerinden birisi de kriptoda hacim oluşturan ve alım satım yapan yatırımcılar oluyor.

Telegram oyunları, görevler ve reklam anlaşmaları ile başka kripto projelerini de vitrine çıkarıyor. Telegram’ın potansiyeli, kripto projelerinin ve yatırım şirketlerinin ilgisini çekebilir. İlerleyen dönemde, bu alana daha fazla ilgi kayabilir.

DWF Labs, geçtiğimiz günlerde, TON ekosistemini büyütmek ve Telegram üzerinden oyun çıkarmak isteyenlere yatırım yapacağını duyurdu.

TON ekosisteminin de artan talep ile birlikte büyüyeceği düşünülüyor. Kripto uzmanlarına göre, Solana ağının en büyük rakibi TON olacak.

Milyonlarca oyuncunun blokzincire adapte olması ve dolaylı yoldan altcoin’lere yönelmesi, boğa piyasasının güçleneceği yönünde beklentileri de artırıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala