bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,807.17 1.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,245.69 0.02%
bnb
BNB (BNB) $ 578.58 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 182.84 3.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.595771 1.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415174 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13409 3.94%

Kripto saadet zinciri ile suçlanan yöneticiye hapis cezası

kripto hapis ceza

Deutsche Bank’ın eski yöneticisi Rashawn Russell, kripto dolandırıcılığı ve çalıntı banka kartları suçundan 41 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gün içinde, eski bir yatırım bankacısı olan Rashawn Russel’ın Brooklyn’deki Doğu New York Bölge Mahkemesi’nde davası görüldü. Russel’ın, bir kripto para birimi planında dolandırıcılık girişiminde bulunduğu gerekçesiyle 41 ay hapis cezası aldı. Deutsche Bank’ın eski yöneticisi, Eylül ayında suçlamaları kabul etmişti.

Deutsche Bank’ın eski yöneticisine 41 ay hapis

Adalet Bakanlığı’na (DOJ) göre, Russel, 2020’nin Kasım ayı ile 2022’nin Ağustos ayı arasında R3 Kripto Fonu’nu yönetti. Bu fon, kripto para yatırımları yapacağını ve büyük getiriler sunacağını iddia etti. Ayrıca fon, bazı durumlarda garanti getiri vereceğini belirterek yatırımcısını cezbetti.

Russel, yatırımcılardan gelen parayı kişisel çıkarları için ve diğer yatırımcılara geri ödemek için kullandı. R3 Kripto Fonu, saadet zinciri haline geldi. Russel, parasının geri ödenmesini isteyen yatırımcılara yanlışlıkla para havalesi yaptığını söyledi.

Deutsche Bank’ta da bir dönem yöneticilik yapan Russel, aynı zamanda Finans Endüstrisi Düzenleme Kurumu’na kayıtlı bir komisyoncuydu. Bu nedenle Russel’ın yatırımcıların güvenini kazanması zor olmadı. Russel’ın hileli işlemlerinde kullanmak amacıyla en az 43 kimliğe ve 97 banka kartına sahip olduğu belirtildi.

31 Mayıs’ta görülen davada, Russel’a 3 yıldan fazla hapis cezası verildi. Mahkeme, kripto saadet zinciri planının mağdurlarına ise 1,5 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala