bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,484.74 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,194.12 3.49%
bnb
BNB (BNB) $ 593.67 0.88%
solana
Solana (SOL) $ 136.10 5.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506879 2.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455032 3.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144909 3.40%

Kripto madenciliği araştırması, yargıç tarafından durduruldu

Kripto madenciliği araştırması, yargıç tarafından durduruldu

Teksas yargıcı, ABD’de kripto madenciliği üzerinde yapılan bir elektrik tüketimi araştırmasına müdahale etti.

The Block’un haberine göre Teksas Bölge Mahkemesinden Yargıç Alan Albright, madencilik şirketi Riot Platforms’un “özensiz” olarak nitelendirdiği araştırmaya ilişkin geçici bir yasaklama emri çıkardı.

Riot Platforms, araştırma gerekçesiyle ABD Enerji Bakanlığı’na dava açmıştı.

Kripto madenciliği şirketleri araştırılıyor

Enerji Bakanlığı bünyesinde yer alan bir istatistik kurumu olan Enerji Bilgi İdaresi (EIA), şubat ayının başında Bitcoin’in fiyat rallisini gerekçe göstererek, kripto madenciliği şirketlerinin “acil” olarak araştırılacağını açıkladı.

EIA, Bitcoin fiyat artışının madencilik faaliyetlerinde de bir artışa neden olduğunu ve bunun ülkedeki elektrik endüstrisine ilişkin endişeleri artırdığını vurguladı.

Teksas Blockchain Konseyi ve Riot Platforms, EUA’nın gizli ve hassas verileri toplama hususunda herhangi bir yetkisi olmadığını öne sürdü.

Yargıç Albright da verdiği geçici kararda, acil bir araştırmaya yönelik sebeplerin oluşmadığını ifade etti.

EIA, kararın ardından 22 Mart’a kadar ankete katılmayan şirketlere herhangi bir yaptırım gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu.

Riot Platforms’un da dahil olduğu Teksas Blockchain Konseyi, çalışanlarla gerçekleştirilecek olan anketin saatler sürebileceği yönünde de bir itirazda bulunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala