bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,447.27 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.33 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 604.10 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524619 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471761 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15041 0.19%

Kripto Destekli Bilgi Yarışması Trivians’tan Blockchain Adımı

Kripto Destekli Bilgi Yarismasi Trivianstan Blockchain Adimi

Blockchain tabanlı oyunların popülaritesi gün geçtikçe artıyor. Özellikle metaverse ve “… to earn” konseptinin oldukça popüler olduğu bir dönemdeyiz. Bu oyun türlerinden biri olan move to earn ise güç geçtikçe daha büyük oyuncu kitlelerine ulaşıyor. Son olarak ise adı move to earn konseptinden tanıdık olan OynaKazan tarafından geliştirilen Trivians, bilgi yarışması konseptini Blockchain ile birleştiriyor.

Bilgi Yarışması Oyunu Trivians ile Blockchain’e Geliyor

Bir dönem para vererek oynadığımız oyun sektörü, günümüzde oldukça farklı boyutlara taşındı. Artık para vererek aldığımız eşyaları, oyun içinde kazanarak kripto paralara dönüştürebiliyoruz. Bu noktada özellikle gelişmekte olan ülkeler tarafından oldukça ilgi gören play to earn modeli, Axie Inifnity ve Sandbox gibi oyunlarda başarısını gösterdi. Son olarak uzun bir süredir bilgi yarışması oyunu ile tecrübe kazanan OynaKazan, bu konsepti Blockchain’e taşıyor.

Girişimin odaklandığı konsept ise diğer play to earn oyunlarından çok da farklı değil. Öyle ki Trivians, kullanıcılarına tek kişilik ve çok kişilik oyunlarda doğru cevapladıkları her genel kültür sorusu için TRIVIA token’ı verecek.

1 Temmuz’da PancakeSwap topluluk oylamasına sunulan Trivians girişimi, aldığı yüzde 98 oranındaki evet oyu ile kolları sıvadı. 7 Temmuz’da IFO’sunu gerçekleştiren girişim, PancakeSwap’ta 10 dakika içerisinde arz edilen tutarın yüzde 203’ü kadar talep topladı. Proje böylelik 2 Milyon dolara yakın fon elde etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala