bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,182.20 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.74 0.72%
bnb
BNB (BNB) $ 603.85 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 142.80 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521973 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468272 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150014 0.04%

Kraken Japonya’dan İkinci Kez Ayrılıyor

Kraken Japonyadan Ikinci Kez Ayriliyor

Kripto para sektöründeki dalgalanmalar tüm hızıyla devam ederken kripto şirketleri üzerinden baskı günden güne artıyor. Bu noktada merkezi borsalar da en çok etkilenen aktörler arasında. Bazı ülke düzenleyicilerinin borsalar üzerindeki yoğun bakısı, borsaların operasyonlarını yürütmekte zorlanabiliyorlar. Kraken ise bu nedenle Japonya’dan ikinci kez çekiliyor.

Kraken Japonya'dan İkinci Kez Ayrılıyor

Düzenleyici Baskısı Kraken’i Japonya’dan İkinci Kez Çıkmaya İtti

Kripto para borsaları üzerindeki baskı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu noktada en katı ülkeler ise Asya ülkeleri olmuş durumda. Çin işi kökünden yasaklayarak en uç örneği teşkil etmeye devam ediyor. Güney Kore ise her ne kadar dolandırıcı ve hack grupları ile savaşını sürdürse de kripto şirketlerine baskıyı giderek artırıyor.

Japonya da benzer bir katı politikaya sahip. Kraken ise Japonya’nın bu katı kripto tutumunun ikinci kez kurbanı olmuş durumda. Öyle ki küresel kripto para borsası Kraken, “zayıf kripto piyasası” nedeniyle kaynaklarındaki baskıyı gerekçe göstererek Japonya‘daki faaliyetlerini ikinci kez geri çekmeye karar verdi.

28 Aralık tarihli bir blog gönderisinde açıklama yapan Kraken, Japonya’daki faaliyetlerini durdurmaya ve 31 Ocak 2023’e kadar Finansal Hizmetler Ajansı kaydını silmeye karar verdiğini duyurdu. Şirket ek olarak bu adımın kaynak ve yatırımlara öncelik verme çabalarının bir parçası olduğunu söylediğini belirterek şunları söyledi:

“Japonya’daki mevcut piyasa koşulları, küresel olarak zayıf bir kripto piyasasıyla birleştiğinde, Japonya’daki işimizi daha da büyütmek için gereken kaynakların şu anda haklı olmadığı anlamına geliyor”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala