bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,464.88 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.18 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.60 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 185.76 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628192 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648987 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219697 20.02%

Kamboçya Merkez Bankası, Blockchain Ödeme Sistemini Başlattı

Kambocya Merkez Bankasi Blockchain Odeme Sistemini Baslatti 1

Ülkenin merkez bankasına göre, Kamboçya’nın blockchain tabanlı ödeme platformu – Kamboçyalı merkez bankacılarının Bakong adını verdiği dijital para benzeri sistem – Çarşamba günü yayına girdi.

Bakong’un lansmanı, Kamboçyalılara, dijital cüzdanları bir blok zinciri üzerinden birbirine bağlayan QR kodları ve telefon numaraları ile anında mobil ödemeler yapmak için devlet tarafından onaylanmış bir platform sağlıyor.
Kamboçya Ulusal Bankası, Japon teknoloji şirketi Soramitsu tarafından tasarlanan Hyperledger Iroha blok zincirinin tepesinde Bakong’a ev sahipliği yapıyor.

Çoğu merkez bankası dijital para birimi projesinin aksine, Bakong dijital olarak yerel parayı içermez – tamamen fiat desteklidir. Kullanıcılar, dolar ile desteklenen ödemeler yapabilirler.

Kamboçya, Bakong’u ödeme sistemini modernize etme ve ekonomisini dolarlardan arındırma konusunda kritik bir adım olarak görüyor. Merkez bankasında müdür yardımcısı olan proje lideri Serey Chea, Çarşamba günü Bakong’un e-ödemelerinin COVID-19’un yayılmasını önlemeye yardımcı olacağını iddia etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala