bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,837.18 2.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.02 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 578.94 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 181.97 5.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597281 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415602 4.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133456 4.91%

JPMorgan, Solana ve diğer altcoin’lere kapıyı kapattı

JPMorgan solana

Bankacılık devi JPMorgan, ABD’li düzenleyici kurum SEC’nin Solana ve diğer altcoin’lerin spot ETF’ini onaylamayacağını ileri sürdü.

Birçok analist, SEC’nin aylarca süren görüşmelerin ve birçok güncellemenin ardından son dakikada spot Ethereum ETF’leri onayladığını aktardı. Analistlere göre bu davranış siyasi amaçlı bir karardı.

SEC’nin hamlesiyle birlikte başta Solana olmak üzere birçok altcoin’in spot ETF ile kurumsallara açılıp açılmayacağı merak konusu haline geldi. JPMorgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou, The Block‘a verdiği demeçte bu konuyu irdeledi.

jpmorgan solana spot etf

SEC, Solana ve diğer altcoin’lere sıcak bakmıyor

Spot Ethereum ETF’lerin 23 Mayıs’ta onaylanmasından sonra gözler diğer altcoin’lere çevrildi. Kripto sektörünün önemli isimleri, sıradaki ismin Solana olduğunu iddia etti.

JPMorgan’da genel müdür ve küresel piyasa stratejisti olan Panigirtzoglou, SEC’nin kripto para birimlerine menkul kıymet olduğu yönündeki yaklaşımı nedeniyle fonların onaylanacağından şüphe ettiğini aktardı.

Panigirtzoglou, ABD’de kripto para birimini menkul kıymet dışı ilan eden bir yasa çıkmaması halinde altcoin ETF’lerinin mümkün görünmediğini belirtti.

Panigirtzoglou, “Şüphe duyuyoruz… SEC’nin ETH ETF’lerini onaylama kararı, Ethereum’un menkul kıymet olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmayacağı konusundaki belirsizlik göz önüne alındığında zaten esnetilmiş durumda. SEC, Bitcoin ve Ether dışındaki kripto paraların menkul kıymet olarak sınıflandırılması gerektiği konusunda daha güçlü bir görüşe sahip. Bu nedenle, SEC’nin Solana veya diğer token ETF’lerini onaylayarak daha da ileri gideceğini düşünmüyoruz.” yorumunda bulundu.

Geçtiğimiz hafta, Standard Chartered Bank’tan Geoffrey Kendrick, önümüzdeki yıl Solana ve XRP ETF’lerinin onaylanmasını beklediğini söylemişti.

Ether ETF’lerinin işlem görmeye başlayabilmesi için halen daha SEC’den ek onaylar bekleniyor. Birçok analist, alım satımın önümüzdeki hafta başlayacağını düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala