bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,957.53 4.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,969.88 1.56%
bnb
BNB (BNB) $ 558.21 3.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.83 4.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514655 2.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.449475 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129423 3.28%

JPMorgan, kripto rallisinin katalizörünü açıkladı

JPMorgan, kripto rallisinin katalizörünü açıkladı

Bankacılık devi, kripto fiyatlarındaki son artışı, bireysel yatırımcıların körüklediğini iddia etti.

The Block’un haberine göre, Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri, kripto sektöründeki genel yükselişe ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Kriptoya yönelik bireysel dürtününün, hisse senetlerine benzer bir biçimde şubat ayında toparlandığını ve dolayısıyla bu ayki güçlü yükselişin sebebinin bu olduğunu düşünüyoruz.”

En iyi 30 kripto paranın performansını gösteren GMCI 30 Endeksi, 1 Ocak 2024’ten bu yana yüzde 13’ün üzerinde artış kaydetmeyi başardı.

Analistler, bireysel yatırımcıların sektöre olan katkısının, Bitcoin akışlarının analizi, küçük ve büyük cüzdanlar arasında yapılan ayrım ve Bitcoin ETF’lerine girişlerin incelenmesiyle beraber açıkça ortaya çıktığını söyledi.

JPMorgan analistleri, bireysel yatırımcıların kriptoya olan ilgisinin bir başka göstergesinin de yapay zekâ ve meme token’ların artan popülaritesinde görülebileceğini ifade etti.

Analistler, kriptoya yönelik bireysel yatırımcı ilgisinin 2023’ün sonlarında artış göstermeye başladığını ve bunun hisse senetlerinde görülen ivmeyle benzer olduğunu dile getirdi.

Bireysel yatırımcılar neden kriptoya yöneldi?

JPMorgan analistleri, bireysel yatırımcıların kriptoya olan ilgisinde üç katalizörün olduğunu belirtti. Bunlar, Bitcoin yarılanması, Ethereum’daki Dencun yükseltmesi ve ABD’de bir spot Ether ETF onayı ihtimalidir.

Analistlere göre, spot Ether ETF’lerinin önümüzdeki mayıs ayında onaylanma ihtimali şu anda yüzde 50 oranında yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala