bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,177.39 2.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,012.20 4.96%
bnb
BNB (BNB) $ 565.50 4.07%
solana
Solana (SOL) $ 129.24 5.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497918 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432699 5.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.135243 5.07%

JPMorgan CEO’su yine sahnede: Bitcoin için sert sözler!

jpmorgan dimon bitcoin

Bitcoin karşıtlığıyla bilinen JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, geçtiğimiz gün verdiği bir röportajda Bitcoin için yine “ponzi şeması” yorumunda bulundu.

Kripto para piyasası Bitcoin halving’ine odaklanmışken, sektörde yer alan önemli isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Özellikle Bitcoin karşıtları, düşüş dönemlerinde sert açıklamalarıyla gündemde yer alıyor.

Bilindiği üzere JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, sık sık Bitcoin’i eleştiriyor. Dimon, BTC‘yi özellikle “değeri olmayan” bir varlık olarak sınıflandırıyor.

Dimon yeniden sahneye çıktı. Geçtiğimiz gün Bloomberg TV’ye röportaj veren Dimon, Bitcoin’in teknolojiye sığınmış bir ponzi şeması olduğunu belirtti.

jamie dimon bitcoin

Bitcoin karşıtı isimden “ponzi şeması” yorumu

Blockchain çalışmalarıyla bilinen bankacılık devi JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, geçtiğimiz gün Bloomberg TV’ye verdiği demeçte Bitcoin’i eleştirdi.

Bloomberg’e konuşan Dimon, Bitcoin ve benzeri kripto para birimlerinin geleneksel para birimleri kadar işlevsel olmadığını aktardı. CEO, Bitcoin’in bir para birimi olduğunu düşünmenin anlamsız olduğunu ve bunun için hiçbir umut olmadığını söyledi.

Spot Bitcoin ETF’ler için Yetkili Katılımcı rolünde hizmet veren JPMorgan’ın başındaki isim, Bitcoin’e karşı tavrını sürdürüyor. Dimon, BTC için teknolojinin altına saklanmış bir saadet zinciri (ponzi) şeması olduğunu öne sürdü.

Yine de Dimon, blockchain teknolojisinin belirli yönlerini ve akıllı sözleşmelerdeki potansiyeli kabul etti. Dimon, “Daha geniş kripto sektöründe, akıllı sözleşmeleri ve blockchain uygulamalarını kolaylaştıran gerçek değer unsurları var.” dedi.

Dimon’un geçtiğimiz gün verdiği bu demeçler ne ilk ne de son. Bilindiği üzere Dimon, geçmişte de BTC ve kripto para birimleri hakkında sert sözler söylemişti. Dimon, kripto paraların düzenlenme ve anonimlik sorunlarıyla kara para aklamayı kolaylaştırdığını iddia etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala