bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,438.53 1.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,938.15 2.57%
bnb
BNB (BNB) $ 568.86 2.77%
solana
Solana (SOL) $ 158.65 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515202 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460096 1.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149913 3.37%

JPMorgan: Bitcoin volatilite olarak altını geride bıraktı

JPMorgan bitcoin altın

JPMorgan, Bitcoin’in volatilite olarak altını çoktan geride bıraktığını, ancak kavramsal eşleşmenin gerçekçi olmayacağını belirtti.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 5 Mart 2024 tarihinde 69.000 doları aşarak ATH yaptı. ATH sonrası 59.000 dolara kadar geri çekilme yaşayan Bitcoin, tekrar 67.000 dolar seviyesine yerleşti. Bitcoin’in ATH yapması ve fiyat istikrarı sağlaması, altcoin’lerde yükseliş dalgasını başlattı.

Boğa koşusunun ralli aşamasına dönüştüğü bugünlerde, Bitcoin ve altın kıyaslaması da artmış durumda. Bankacılık devi JPMorgan, Bitcoin ve altın çatışması hakkında bir rapor yayımladı. Raporda, Bitcoin’in volatilite açısından altını geride bıraktığı belirtildi. Ancak rapor, Bitcoin’in altın ile eşleşmesinin gerçekçi görünmediğini aktardı.

bitcoin altın düzeltme

JPMorgan: Bitcoin ve altın argümanı gerçekçi değil

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri, geçtiğimiz gün bir rapor yayımladı. Raporda, Bitcoin’in yatırımcıların portföyünde altınla eşleşmesi gerektiğini öne süren argümanlara değindi. Bankacılık devi, bu argümanda göz ardı edilen hayati detayın risk olduğunu belirtti.

JPMorgan’ın da ele aldığı argüman, Bitcoin’in altın ile eşleşeceği ve piyasa değerinin 3,3 trilyon dolara (yatırım amacıyla tutulan altının değeri) çıkacağı yönünde bir öngörüyü kapsıyor. Bu da Bitcoin’in iki katından fazla değer kazanacağı anlamına geliyor.

JPMorgan analistleri, bu eşleşmeyi beklemenin gerçekçi olmayacağını aktardı. Ayrıca bankacılık devi, Bitcoin’in doğası gereği oluşturduğu volatilite ile altının önüne geçtiğini aktardı.

Raporda, spot Bitcoin ETF’lere sansasyonel girişlerin görülmesine rağmen risk ve volatilitenin önemli bir kriter olduğu ifade edildi. Bitcoin, altınınkinden yaklaşık 3,7 kat daha yüksek volatiliteye sahip durumda.

Analistler, Bitcoin’in risk sermayesi bakımından altınla eşleştiği varsayıldığında ima edilen tahsisatın 0,9 trilyon dolara gerileyeceğini ve bu rakamın 3,3 trilyon doların 3,7 bölünmesiyle elde edileceğini vurguladı.

JPMorgan analistleri, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu, mevcut seviyelerden önemli ölçüde daha düşük olan 45.000 dolarlık bir Bitcoin fiyatı anlamına geliyor. Başka bir deyişle, şu anda 66.000 dolar seviyesinde, yatırımcıların portföylerinde Bitcoin için ima edilen tahsisat, volatilite ayarlı terimlerle altınınkini çoktan aşmış durumda.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala