bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

İsviçre’nin Zug Kantonu, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ile Vergi Ödemesi Kabul Etmeye Başladı

isvicrenin zug kantonu bitcoin btc ve ethereum btc ile vergi kabul etmeye basladi

İsviçre Konfederasyonu üye devletlerinden biri olan Zug kantonu, geçtiğimiz Eylül ayında kripto paralar ile vergi ödemesi uygulaması başlatacağını açıklamasının ardından, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ile vergi ödemesi kabul etmeye başladı.

Zug kantonu, girişim için Bitcoin Suisse ile ortaklık kurdu. Diğer bir deyişle İsviçre merkezli kripto para şirketi, ikamet edenlerin BTC ve ETH cinsindeki vergi ödemelerini yetkili kurumlar için İsviçre Frangına çevirecek.

Kripto ile vergi ödeme süreci ise şu şekilde gerçekleşiyor: Sakinler, bir QR kodu taraması gerçekleştiriyor ve tercih ettikleri bir kripto para cüzdanından ödeme yapıyor. Bu tür ödemeler için üst sınır ise 100.000 CHF yani yaklaşık 110.000 dolar olarak belirlendi.

İsviçre şehri Zug, 2016’dan beri Bitcoin Suisse aracılığıyla vergi ödemelerini Bitcoin olarak yapabiliyor. İsviçre’nin Zermatt ve Chiasso belediyeleri de daha küçük vergi ödemeleri için lider kripto para birimini destekliyor.

Kaç kişinin kripto para birimleriyle vergi ödemeyi tercih ettiği -özellikle de fiyatın son derece yükseldiği bu günlerde- henüz belli değil. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) şu anda yaklaşık 52.000 dolar ve Ethereum (ETH) ise yaklaşık 1.920 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala