bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,957.87 7.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.91 4.12%
bnb
BNB (BNB) $ 587.55 4.91%
solana
Solana (SOL) $ 143.99 5.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534823 2.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471414 3.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144376 9.36%

İsviçre’de Bitcoin sesleri yükseliyor

isvicre bitcoin

İsviçreli Bitcoin maksimalistleri, ülke anayasasını değiştirmek ve Bitcoin’i İsviçre Merkez Bankası’na ekletmek için harekete geçti.

Lider kripto para birimi Bitcoin, dünya çapında benimsenme ve kabul görme oranını artırıyor. Özellikle spot Bitcoin ETF’ler, kurumsalların da bir şekilde Bitcoin’e dahil olmasına katkı sağlıyor. Günden güne artan Bitcoin talebi, yakın gelecekte ülkelerin de işin içine gireceğini düşündürtüyor.

İsviçre’de kâr amacı gütmeyen düşünce kuruluşu 2B4CH, Bitcoin için harekete geçti. 2B4CH’nin kurucusu ve başkanı Yves Bennaïm, Bitcoin’in İsviçre’de kabulü için hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

isviçre bitcoin kabulu

İsviçre’de Bitcoin maksimalistleri harekete geçti

İsviçreli Bitcoin maksimalistleri, ülkenin anayasasını değiştirmek için referandum düzenlemek ve İsviçre Ulusal Bankası’nın rezervlerinde Bitcoin tutmasını sağlamak için harekete geçti. İsviçre merkezli 2B4CH öncülüğünde başlayan girişim, 100.000’den fazla yerel insanın imzasına ihtiyaç duyuyor.

2B4CH’nin kurucusu ve başkanı Yves Bennaïm, İsviçre Ulusal Bankası’nın rezervlerine Bitcoin eklemesinin egemenliği ve tarafsızlığı korumaya yardımcı olacağını savundu.

Bennaïm, İsviçre’nin yerel medya organlarına yaptığı açıklamada, Devlet Şansölyeliği’ne sunmak amacıyla girişimin hazırlıklarını sürdürdüklerini aktardı.

İsviçre’de söz konusu gündem, referanduma taşınmak için 18 ay içinde 100.000 imzaya ihtiyaç duyuyor. 2B4CH, benzer girişimi 2021 yılında da yapmış, ancak yeterli imza toplanamadığı için referanduma taşıyamamıştı. İsviçre’de mevcut nüfusun yüzde 1,15’inin imza vermesi gerekiyor.

Bitcoin Suisse’in başkanı Luzius Meisser, 2B4CH’nin girişimine destek verdi. Meisser, İsviçre’nin Bitcoin’i rezervlerine eklemesi halinde Avrupa Merkez Bankası’ndan bağımsızlığını ilan edeceğini aktardı.

Meisser, 26 Nisan’daki bir toplantıda, İsviçre Ulusal Bankası’nı rezervlerine BTC eklemesi için ikna etmeye çalışacak. Bilindiği üzere Meisser, daha önce İsviçre Ulusal Bankası’nı Alman devlet tahvillerine alternatif olarak her ay 1,1 milyar dolarlık BTC almaya ikna etmeye çalışmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala