bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,410.26 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,141.84 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 611.26 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.34 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53042 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475844 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150886 0.80%

İran’da Faaliyet Gösteren Enerji Santrallerine Kripto Para Madenciliği Yetkisi Verildi

iran da faaliyet gosteren enerji santrallerine kripto para madenciligi yetkisi verildi

İran hükümeti,  ülkedeki endüstriyel ölçekli santrallerin kripto para madencileri olarak çalışmasına izin vereceğini açıkladı.

İranlı yetkililer, sübvansiyonlu gücü kullanmamaları koşuluyla endüstriyel enerji santrallerine kripto para madenciliği yapmak için yeşil ışık yaktı. 27 Temmuz’daki İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı’na (IRNA) yaptığı açıklamada, İran’ın Enerji Üretimi, İletim ve Dağıtım Yönetimi Şirketi Tavanir’de Genel Müdür Yardımcısı Mostafa Rajabi Mashhadi, İran’daki  santrallerin Bitcoin madenleri olarak çalışabileceğini söyledi.

Enerji Santralleri Madenciliği Kripto Para Sübvansiyonlu Yakıt Kullanılmasına İzin Vermiyor

İran’ın Enerji Üretim, İletim ve Dağıtım Yönetim Şirketi Genel Müdür Yardımcısı, böyle bir girişimi düşünen herhangi bir santralin kripto para madenciliği için sübvansiyonlu yakıt kullanamayacağını söyledi. Enerji sözcüsü,  elektrik arzının halk için büyük önem taşıdığı bir konumda olduklarını söyledi. Sözcü, “Kimsenin tarım ve sanayi sektörlerinin Bitcoin üretmesi için verilen tarifeleri kötüye kullanmasına izin vermeyeceğiz.” dedi. Çin, dünyada meydana gelen kripto para madenciliğinin çoğundan sorumlu olarak görülmektedir.

İran Makamları Kripto Para Madenciliği İçin 1000’den Fazla Lisans Verdi

İran Sanayi, Madencilik ve Ticaret Bakanlığı, hükümetin Temmuz 2019’da onaylanmış bir endüstriyel faaliyet olarak kripto para madenciliğine izin vermesinden bu yana kripto para madenciliği için 1.000 lisans vermişti. Elektrik endüstrisinin bir sözcüsüne göre, İran’daki 14 kripto para madencisi ülkedeki üç ilde kullanıma eşdeğer olan 300 megawatt’tan (MW) daha fazla güç talep etti. İran’daki kripto para madencileri için vergi ve tarife oranları, Orta Doğu’daki yakıt fiyatları gibi piyasa faktörlerine bağlıdır. Şu anda, Bitcoin madenciliğinin %50’sinden fazlası, elektriğin ucuz olduğu Çin’in ücra bölgelerinde gerçekleşiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala