bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,517.09 4.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,258.34 4.53%
bnb
BNB (BNB) $ 578.53 2.60%
solana
Solana (SOL) $ 182.06 8.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598304 1.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415112 7.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131228 7.64%

Herkesin beklediği Berachain dev yatırım aldı

berachain yatırım aldı

Cosmos SDK tabanlı katman-1 projesi Berachain, katıldığı bir finansman turundan 69 milyon dolar yatırım aldı. Finansman turunun tamamlanmasıyla birlikte, projenin 1,5 milyar dolar değerlemeye ulaşması hedefleniyor.

Kripto para yatırımcıları, boğa piyasasının verdiği iştah ile sektöre yeni giriş yapacak projelere odaklanmış durumda. Özellikle Celestia (TIA) ve Dymension (DYM), yeni projeler üzerinde oluşan furyanın öncüleri oldu.

Kripto yatırımcılarının önümüzdeki günlerde lansman yapmasını beklediği bir başka proje ise Berachain oldu. Cosmos altyapısını kullanan Berachain, şimdiden binlerce yatırımcının dikkatini çekmiş durumda.

Bloomberg’ün yaptığı habere göre, Berachain, Brevan Howard Digital ve Framework Ventures öncülüğünde bir fon turunda 69 milyon dolar topladı.

berachain dev yatırım

Berachain gümbür gümbür geliyor

Kısa sürede popülerlik kazanan ve henüz lansman gerçekleştirmemiş olan Berachain, 70 milyon dolara yakın fon topladı. Cosmos tabanlı ve Ethereum Virtual Machine (EVM) uyumlu Berachain, sektöre giriş yapmadan önce kurumsal tarafta ilgiyi üzerine çekmeyi başardı.

Proje ekibi, gerekli çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ana ağın 2024 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya sürüleceğini açıklamıştı.

Bloomberg’ün raporuna göre, dev yatırım alan Berachain’in tahmini değeri token satışı yoluyla gerçekleştiren son fonlama turunun ardından 1,5 milyar dolara ulaştı.

Ayrıca Berachain, geçtiğimiz sene Hack VC, Shima Capital, Robot Ventures ve Goldentree Asset Management gibi katılımcıların yer aldığı özel token turunda 42 milyon dolar toplamıştı.

Proje ekibi, gelen yatırımlar ve özel token satışlarıyla lansmana hazırlanırken, Ocak ayında Artio adlı halka açık test ağını başlattı. Katman-1 projesi “Likidite kanıtı” adı verilen benzersiz bir mekanizma kullanıyor. Ekip, bu mekanizmanın likiditeyi artırdığını ve güvenliği maksimuma çıkardığını dile getirdi.

Proje ekosisteminde, işlem ücretleri için bera, stablecoin için honey ve yönetişim için BGT isimli üç kripto para kullanılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala