bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,579.11 3.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.77 4.02%
bnb
BNB (BNB) $ 579.18 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 181.47 7.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598329 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415649 7.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132946 8.62%

Herkes bu altcoin’leri konuşuyor: X’e damga vurdular!

sosyal medya kripto veri

Zincir üstü veri platformu AltsDaddy, son bir ayda X’te en çok konuşulan 10 altcoin’i derledi. Listede yer alan kripto paralar şaşırttı.

Kripto para piyasası, hareketli bir dönemden geçiyor. Bitcoin ve Ether tarafında belirsizlik hakim olsa da altcoin’lerde ayrışmalar gözlemlendi.

Başta memecoin‘ler olmak üzere birçok altcoin, önemli direnç seviyelerini aşarak sansasyonel yükselişlere imza attı. Boğa koşusu yaşayan altcoin’ler, sosyal medyada da çok konuşuldu.

AltsDaddy, son bir ayda hakkında en çok tweet atılan altcoin’leri listeledi. Peki hangi altcoin’ler X platformuna damga vurdu?


10- UpOnly (UPO)

UpOnly, pazarlama, topluluk katılımı, bağış toplama ve finansal hizmetlere kadar birçok alanda hizmet veren bir Web3 kripto projesidir. Kripto topluluğuna çeşitlilik sunmayı amaçlayan proje, donanımlı kaynak olarak ön plana çıkıyor. UPO, son bir ayda X’te en çok konuşulan 10’uncu altcoin oldu.

UPO coin

CoinGecko verilerine göre, UPO son 24 saatte 1,27 milyon dolar işlem hacmi elde etti. UPO, 14,5 milyon dolar piyasa değerine sahip.


9- Oasis Network (ROSE)

Merkeziyetsiz katman-1 projesi olan Oasis Network, Cosmos SDK üzerinde inşa edildi. Proje, gizliliğin önemine değinerek Web3 alanının gelişimine odaklanıyor. Popüler kripto projesi, son bir ayda X’te en çok konuşulan 9’uncu altcoin oldu.

Oasis ROSE coin

CoinGecko verilerine göre, ROSE son 24 saatte 54,5 milyon dolar işlem hacmi elde etti. ROSE, 785 milyon dolar piyasa değerine sahip.


8- Kaspa (KAS)

Son boğa koşusunun en dikkat çeken altcoin’i olan Kaspa, Bitcoin’e rakip olarak gösteriliyor. Kaspa, blokzincirin daha hızlı, ölçeklenebilir ve hızlı olmasını amaçlayan katman-1 projesidir. Türkiye’de de çok popüler olan Kaspa, son bir ayın X’te en çok konuşulan 8’inci altcoin oldu.

Kaspa KAS coin

CoinGecko verilerine göre, KAS son 24 saatte 63,13 milyon dolar işlem hacmi elde etti. KAS, 3,9 milyar dolar piyasa değeriyle dikkatleri üzerine çekiyor.


7- Nakamoto Games (NAKA)

Bir oyun blokzinciri olan Nakamoto Games, yüksek kaliteli oyunları kripto sektörüne kazandırmayı amaçlıyor. Getiri sunan ve devamlılık sağlayabilecek projeleri yatırımcılarıyla buluşturan Nakamoto Games, blokzincir’in Steam’i olarak gösteriliyor. Popüler oyun projesi, son bir ayda X’te en çok konuşulan 7’inci altcoin oldu.

nakamoto-games-naka-coin

CoinGecko verilerine göre, NAKA son 24 saatte 21,93 milyon dolar işlem hacmi elde etti. NAKA, 89,5 milyon dolar piyasa değerine sahip.


6- BRN Metaverse (BRN)

Metaverse ile gerçek dünyayı birbirine bağlamayı hedefleyen BRN Metaverse, Türk girişimci tarafından piyasaya sürüldü. BRN, geçmiş dönemde Türk topluluğundan büyük bir ilgi gördü. Metaverse projesi, son bir ayda X’te en çok konuşulan 6’ıncı altcoin oldu.

BRN Metaverse coin

CoinGecko verilerine göre, BRN son 24 saatte 5,33 milyon dolar işlem hacmi elde etti. BRN, 8,88 milyon dolar piyasa değerine sahip.


5- Propbase (PROPS)

Gerçek dünya varlıkları (RWA) furyası ile birlikte ön plana çıkan Propbase, kullanıcılara benzersiz özellikler sunmayı amaçlıyor. Aptos blokzincirini kullananan PROPS, mülkiyete yatırım yapma ve gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonunda ön plana çıkıyor. Propbase, son bir ayın X’te en çok konuşulan 5’inci altcoin’i oldu.

props coin rwa

CoinGecko verilerine göre, PROPS son 24 saatte 1,162 milyon dolar işlem hacmi elde etti. PROPS, 42,19 milyon dolar piyasa değerine sahip.


4- Pepe (PEPE)

Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) gibi majör memecoin’lerin hakimiyetini kıran Pepe, X’te en çok konuşulan 4’üncü altcoin oldu. Popüler memecoin, özellikle geçtiğimiz haftalarda tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşmasıyla beğeni topladı.

PEPE-memecoin-kripto

CoinGecko verilerine göre, PEPE son 24 saatte 615 milyon dolar işlem hacmi elde etti. PEPE, 5,22 milyar dolar piyasa değerine sahip.


3- Realio (RIO)

Gerçek dünya varlıkları (RWA) alanında hizmet veren Realio, dijital menkul kıymetlere ve kripto varlıkların ihraç edilmesine odaklanıyor. Realio, gerçek dünyanın blokzincir ile entegre olmasını amaçlıyor. Özellikle Türklerin de yoğun ilgi gösterdiği Realio, son bir ayda X’te en çok konuşulan 3’üncü altcoin oldu.

RIO coin

CoinGecko verilerine göre, RIO son 24 saatte 3,56 milyon dolar işlem hacmi elde etti. RIO, 91 milyon dolar piyasa değerine sahip.


2- BNB Coin (BNB)

Kripto para borsası Binance’in arkasında olduğu BNB Chain’in yerel coin’i BNB, son bir ayda X’te en çok konuşulan 2’inci altcoin oldu. Geçtiğimiz hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşan BNB, sosyal medyada ilgi odağı oldu.

BNB Coin

CoinGecko verilerine göre, BNB son 24 saatte 1,544 milyar dolar işlem hacmi elde etti. BNB, 98,96 milyar dolar piyasa değeriyle en büyük üçüncü kripto para (USDT hariç) konumunda.


1- Solana (SOL)

Ethereum’un en büyük rakibi olan Solana, son bir ayda X’te en çok konuşulan altcoin oldu. Solana, memecoin furyasına ev sahipliği yapması ve ünlülerin tercih etmesi sebebiyle en popüler blokzincir haline gelmeyi başardı.

Solana sol coin

CoinGecko verilerine göre, SOL son 24 saatte 1,386 milyar dolar işlem hacmi elde etti. SOL, 72,89 milyar dolar piyasa değeriyle en büyük dördüncü kripto para (USDT hariç) konumunda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala