bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,911.93 0.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.72 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 577.96 0.29%
solana
Solana (SOL) $ 173.29 3.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521251 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482398 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153271 1.34%

Hazine Bakanı’ndan stablecoin çağrısı: ‘Harekete geçilmeli’

Hazine Bakanı'ndan stablecoin çağrısı 'Harekete geçilmeli'

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, regülatörlerin stablecoin’leri denetlemesi çağrısını tekrarladı.

Cointelegraph’ın haberine göre, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde yapılan bir oturumda Yellen, stablecoin’lere ilişkin tüm ABD eyaletlerinde belirli bir düzenleyici yaklaşım olması gerektiğini savundu.

Kongre’nin regülasyonlarda yer alan bazı boşlukları ele alması gerektiğini belirten Yellen, bu boşlukların yatırımcılar ve finansal sistem için riskler oluşturabileceğini ifade etti.

Komite başkanı Patrick McHenry, Hazine Bakanına kripto regülasyonlarına ilişkin fikirlerini sordu. Bakan, düzenlemelerin cüzdan sahiplerinin korunması ve stablecoin şirketlerinin denetlenmesini kritik iki konu olarak nitelendirdi.

Boşluk vurgusu

Yellen, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile ilgili konuştu ve kurumun Bitcoin ile ilgili spot piyasa emtiaları üzerinde denetleme ve düzenleme yetkisi olmadığını belirtti.

“Dijital varlıklarla ilgili açık bir düzenleme yetkisine sahip olduğumuz pek çok alan var. Ancak yatırımcıların korunması ve finansal risklerin ele alınması için Kongre’nin harekete geçmesinin yararlı olacağı bazı boşluklar tespit ettik.”

Yellen, eyaletlerin ayrı ayrı bir yaklaşım meydana getirmemesi gerektiğini ve tüm ABD eyaletleri için geçerli bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

“Federal regülatör, bir stablecoin ihraççısının böyle bir varlığı ihraç etmesinin yasaklanıp yasaklanmayacağına karar verme yetkisine sahip olmalıdır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala